Mat och måltider

Riven morot
Mat och måltider är centrala i våra liv, som en källa till glädje, som mötesplats och kulturbärare. Våra matvanor har också stor betydelse för hälsa och välbefinnande. Därför är det viktigt att äta bra mat regelbundet - frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. Förskolan och skolan har enastående möjligheter att på ett positivt och naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra matvanor hos barn och elever.

Maten i Järfällas förskolor och skolor

I Järfälla kommun tillagas och serveras lunch till cirka 14000 barn och ungdomar varje dag. Utgångspunkten är att all mat som serveras ska vara god, vällagad och näringsriktig. Maten ska också vara fri från onödiga tillsatser och inköpen av ekologiska livsmedel ökar varje år.

I möjligaste mån tillagas maten från grunden. Vid ny- och ombyggnation strävar kommunen efter att bygga tillagningskök där maten lagas på plats.

Järfälla kommun har 29 förskolekök och 23 skolkök som drivs i kommunens egen regi.

Kontakta oss

Servicecenter

Vi svarar på dina frågor

Måndag–torsdag kl 8–16.45
Fredag kl 8–15

Kontakta oss | Frågor & svar