På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Fritids­klubb

Fritidsklubben er­bjuder verksamhet efter skoldagens slut för barn i årskurs 4-6.

460x260

Fritidsklubben har öppet klockan 13-17 alla skoldagar och klockan 9-17 på lovdagar.

Fritidsklubb drivs i öppen verksamhet. Det betyder att personalen ansvarar för barnet under vistelsen på fritidsklubben, men inte för att barnet kommer dit eller går hem en viss tid. Fritids­klubbar finns på alla kom­mun­ala skolor som har årskurs 4, 5 och/eller 6. Öppen fritids­klubbs­verksam­het finns också på Vittra i Jakobsberg och Montessori­skolan Växthuset. 

Anmälan

Vårdnadshavare anmäler sitt barn till fritids­klubben varje termin. Anmälan gäller för hela terminen och är bindande.

Anmälan görs via en e-tjänst

För att använda e-tjänsten behöver du en e-legitimation.

På väg att flytta till Järfälla

Familjer som ska flytta till Järfälla men ännu inte är folkbokförda i kommunen behöver fylla i blanketten ”Flytta till Järfälla - söka plats till förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritids­klubb” för att kunna anmäla plats på fritids­klubb.

Blanketten hittar du här länk till annan webbplats

Kontrakt på kommande bostad ska bifogas blanketten. Placerings­handläggare kontaktar vårdnadshavare när familjens uppgifter är registrerade och vårdnads­havare kan söka plats.

Avgift

Avgiften för fritidsklubb är 600 kronor per termin oavsett när under terminen barnet börjar eller slutar i verksam­heten. Avgiften är en fast avgift, oavsett inkomst, och omfattar material­kostnad, mellan­mål samt lunch på lovdagar. Avgiften åter­betalas inte.

Fritidsklubb på fritidsgård

Om driften av fritids­klubben sköts av en fritidsgård får årskurs 6-elever gå till fritids­gården på efter­middagarna på samma villkor som övriga elever på skolan. Det inne­bär att familjen inte behöver anmäla barnet till fritids­klubb och inte betala termins­avgift. Mellan­mål får barnet då köpa till själv­kostnads­pris. På skol­loven är fritids­gården öppen endast för anmälda (betalande) barn.