Skolmat

Mat och måltider är centrala i våra liv, som en källa till glädje, som mötes­plats och kultur­bärare. Våra mat­vanor har också stor betydelse för hälsa och väl­befinnande. Därför är det viktigt att äta bra mat regel­bundet - frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. För­skolan och skolan har enastående möjlig­heter att på ett posi­tivt och naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra mat­vanor hos barn och elever.

Maten i Järfällas förskolor och skolor

I Järfälla kommun tillagas och serveras lunch till cirka 14000 barn och ungdomar varje dag. Utgångs­punkten är att all mat som serveras ska vara god, vällagad och närings­riktig. Maten ska också vara fri från onödiga tillsatser och inköpen av ekologiska livsmedel ökar varje år.

I möjligaste mån tillagas maten från grunden. Vid ny- och ombyggnation strävar kommunen efter att bygga tillagnings­kök där maten lagas på plats.

Järfälla kommun har 34 förskole­kök och 22 skolkök som drivs i kommunens egen regi.

Riktlinjer och anvisningar

Kommun­full­mäktige har fastställt rikt­linjer och tillämp­nings­anvisningar för måltids­verksamheten i Järfälla kommun. Varje förskola och skola ansvarar själv för att riktlinjerna följs. Här kan du ta del av de olika doku­ment som finns.

Senast uppdaterad: 2018-08-24

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?