Förskoleklass, grundskola, fritidshem och fritidsklubb

Flicka med rockring

Förskoleklass

Höstterminen det år barnen fyller sex år kan de börja i förskoleklass. Kommunen är skyldig att erbjuda plats i förskoleklass men vårdnadshavare avgör själva om möjligheten ska utnyttjas. Barnen kan gå kvar i förskolan i stället för att börja i förskoleklass.

Läs mer om förskoleklass. 

Grundskola

Från höstterminen det år barnen fyller sju år gäller skolplikt. Järfälla har tjugo kommunala grundskolor och fyra fristående. I var och en av de fyra kommundelarna finns en-två skolor för årskurs 6-9. Några av skolorna har profilerat sig med klasser i musik eller idrott. Det finns även en skola med undervisning på engelska.

Läs mer om grundskola. 

Grundsärskola

Barn och unga som inte kan gå i grundskolan på grund av utvecklingsstörning har rätt att gå i grundsärskola.

Läs mer om grundsärskola. 

Fritidshem och fritidsklubb

Fritidshemmen är öppna för skolbarn i förskoleklass till årskurs 3 under skoltid och under lov när de inte har undervisning. Fritidshemmet ska komplettera skolan och ge barnen en meningsfull fritid och stöd i sin utveckling.

Fritidsklubben erbjuder verksamhet efter skoldagens slut för barn i åk 4-6. Fritidsklubbar finns i alla kommunala skolor som har årskurs 4, 5 och/eller 6 samt i Vittra i Jakobsberg och Montessoriskolan Växthuset.

Läs mer om fritidshem och fritidsklubb.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?