På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn- och elevkonsulent

I Järfälla kommun finns en barn- och elevkonsulent. Funktionen är ett stöd i arbetet kring likabehandling och motverkande av kränkningar, diskriminering och annat som följer av bestämmelser på området.

Barn- och elevkonsulenten är en intern myndighets- och stödfunktion och ska inte i första hand arbeta direkt mot föräldrar och elever. Sådana kontakter kan ändå bli aktuella som en följd av stödjande arbete gentemot förskolor och grundskolor och handläggning av myndighetsärenden.

Barn- och elevkonsulenten ska:

  • Stödja de verksamhetsansvariga och följa upp arbetets kvalitet för förvaltningen som helhet.
  • Arbeta stödjande på individnivå gentemot förskolor och grundskolor.
  • Handlägga ärenden på individnivå i kontakter med andra myndigheter.
  • Svara för rådgivning, information och utbildning kring de aktuella frågorna på organisations- och systemnivå.

Kontakta först den egna förskolan/skolan

Föräldrar och elever som vill diskutera till exempel kränkningar och diskriminering ska alltid i första hand vända sig till den egna förskolan eller skolan. Rektor eller förskolechef har det yttersta ansvaret för barnen. Barn- och elevkonsulenten kan arbeta stödjande på individnivå, till exempel i kontakten mellan familjen och förskolan/skolan, men inte ta över ansvaret.

Upp