Barn- och elevkonsulent

I Järfälla kommun finns en barn- och elevkonsulent. Funktionen är ett stöd i arbetet kring likabehandling och motverkande av kränkningar, diskriminering och annat som följer av bestämmelser på området.

Barn- och elevkonsulenten är en intern myndighets- och stödfunktion och ska inte i första hand arbeta direkt mot föräldrar och elever. Sådana kontakter kan ändå bli aktuella som en följd av stödjande arbete gentemot förskolor och grundskolor och handläggning av myndighetsärenden.

Barn- och elevkonsulenten ska:

  • Stödja de verksamhetsansvariga och följa upp arbetets kvalitet för förvaltningen som helhet.
  • Arbeta stödjande på individnivå gentemot förskolor och grundskolor.
  • Handlägga ärenden på individnivå i kontakter med andra myndigheter.
  • Svara för rådgivning, information och utbildning kring de aktuella frågorna på organisations- och systemnivå.

Kontakta först den egna förskolan/skolan

Föräldrar och elever som vill diskutera till exempel kränkningar och diskriminering ska alltid i första hand vända sig till den egna förskolan eller skolan. Rektor eller förskolechef har det yttersta ansvaret för barnen. Barn- och elevkonsulenten kan arbeta stödjande på individnivå, till exempel i kontakten mellan familjen och förskolan/skolan, men inte ta över ansvaret.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?