Fritids­klubb

Fritidsklubben er­bjuder verksamhet efter skoldagens slut för barn i årskurs 4-6.

Nya avgifter och regler

Gäller från och med januari 2019 införs nya avgifter och regler för fritidsklubb.

Ladda ner våra nya regler härPDF

Fritidsklubben har öppet klockan 13-17 alla skoldagar och klockan 9-17 på lovdagar.

Fritidsklubb drivs i öppen verksamhet. Det betyder att personalen ansvarar för barnet under vistelsen på fritidsklubben, men inte för att barnet kommer dit eller går hem en viss tid. Fritids­klubbar finns på alla kom­mun­ala skolor som har årskurs 4, 5 och/eller 6. Öppen fritids­klubbs­verksam­het finns också på Vittra i Jakobsberg och Montessori­skolan Växthuset. 

Anmälan

Vårdnadshavare anmäler sitt barn till fritids­klubben varje termin. Anmälan gäller för hela terminen och är bindande.

Anmälan görs via en e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För att använda e-tjänsten behöver du en e-legitimation.

På väg att flytta till Järfälla

Familjer som ska flytta till Järfälla men ännu inte är folkbokförda i kommunen behöver använda e-tjänsten Flytta till Järfälla - söka plats till fritidshem/­klubblänk till annan webbplats för att kunna anmäla plats på fritids­klubb.

Kontrakt på kommande bostad ska bifogas blanketten. Placerings­handläggare kontaktar vårdnadshavare när familjens uppgifter är registrerade och vårdnads­havare kan söka plats.

Avgift

Avgiften för fritidsklubb är 600 kronor per termin oavsett när under terminen barnet börjar eller slutar i verksam­heten. Avgiften är en fast avgift, oavsett inkomst, och omfattar material­kostnad, mellan­mål samt lunch på lovdagar. Avgiften åter­betalas inte.

Fritidsklubb på fritidsgård

Om driften av fritids­klubben sköts av en fritidsgård får årskurs 6-elever gå till fritids­gården på efter­middagarna på samma villkor som övriga elever på skolan. Det inne­bär att familjen inte behöver anmäla barnet till fritids­klubb och inte betala termins­avgift. Mellan­mål får barnet då köpa till själv­kostnads­pris. På skol­loven är fritids­gården öppen endast för anmälda (betalande) barn.

Senast uppdaterad: 2018-11-06

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?