Grund­skola

Järfälla har tjugo­två kommunala grund­skolor och tre fri­stående. I var och en av de fyra kommun­delarna finns skolor för årskurs F-5 och årskurs 6-9. Några av skolorna har profil­erat sig med klasser i musik eller idrott. Det finns även en skola med under­visning på engelska.

 

Söka skola

Som förälder anmäler du vilken skola du önskar att barnet ska gå i. I mån av plats kan eleverna gå var som helst i eller utanför kommunen, för­utsatt att kommunens skol­peng tas emot i andra kommun­er. Alla ska kunna gå i en skola nära hemmet. I Järfälla är "skolområdet" elevens närområde. Det finns skolor för alla årskurser i alla kommundelar.

Läs mer om söka skola

Skolpeng

Järfälla har ett pengsystem för skolan. Det betyder att ett belopp, en peng, följer barnet till skolan. Pengen gäller både kommunala och fristående skolor. Om du önskar att ditt barn skall gå i en annan kommun och barnet tas emot där följer pengen med till den kommunen. Skolpengen följer inte med barnet vid skolgång utomlands.

Grundbelopp till skolor utanför Järfälla kommunPDF

Förberedelseklass

Kommunens förberedelse­klasser är en special­verksamhet för ny­anlända elever i åldrarna 6-16 år som talar lite eller ingen svenska.

Läs mer om förberedelseklass

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?