Pedagog­isk om­sorg

Pedagogisk omsorg erbjuds istället för förskola eller fritids­hem och vänder sig till barn i samma åldrar (1-9 år) som de barn och elever som går i förskola och på fritidshem.

I Järfälla finns tre verksam­heter inom pedagogisk omsorg som tar emot barn mellan ett och nio år. Verksamheten ska stimulera barns utveckling och lärande och utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande.

De kommunala dagbarn­vårdarna samarbetar också i nätverk så att barnen får träffa andra barn i samma ålder och i större grupp. Nätverket har tillgång till en lokal minst en gång per vecka och dagbarnvårdarna vikarierar för varandra inom nätverket.

Dagbarnvårdare arbetar efter en pedagogik som kallas vardagspedagogik. Den inne­bär att man på ett naturligt sätt tar tillvara de pedagog­iska situationer som vardagen erbjuder i hemmet och närmiljön. Barnen bor ofta inom samma område som sin dagbarnvårdare och får därför lära känna närmiljön. Leken både i hemmet och utomhus ges stort utrymme.

Anmälan

Här på kommunens webb­plats kan den vårdnads­havare som har samma folkbokföringsadress som barnet göra anmälan till pedagogisk omsorg via e‑tjänst.

Öppettider

Pedagogisk omsorg håller öppet alla vardagar, elva timmar per dag, hela året om. Öppettiderna anpassas så långt det är möjligt efter familjernas behov. Om den pedagogiska omsorgen behöver stänga, till exempel vid planerings­dagar eller semester, får barnen en tillfällig plats i en annan förskola.

På helgdagar är pedagogisk omsorg stängd.

Annikas Barnomsorg, Jakobsberg

Fristående verksamhet

Dressyrvägen 14
Telefon: 070-763 10 08
E-post: annikasbarnomsorg@hotmail.com

www.annikasbarnomsorg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pedagogisk omsorg i Jakobsberg

Kommunal verksamhet

Förskolechef: Inger Birgersson
Telefon expeditionen: 08-580 290 32 (Vattmyra förskola)
E-post: familjedaghem.jakobsberg@jarfalla.se

www.jarfalla.se/pedagogiskomsorgijakobsberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Familjedaghemmet Hummelmora, Viksjö

Fristående verksamhet

Inger och Per-Arne Tobiasson
Basunvägen 18
Telefon: 08-580 196 61
E-post: perarnetobiasson@hotmail.com
E-post: ingertobiasson@hotmail.com

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?