Ekonomi och studie­medel

Som elev i gymnasie­skolan kan du få studie­hjälp i form av studie­bidrag, extra tillägg och inackord­eringstöd.

Studiebidrag får du utan att ansöka om det. Extra tillägg måste du ansöka om hos Centrala studiestöds­nämnden. Det är ett bidrag som prövas med hänsyn till din och dina föräldrars ekonomi. Hur mycket du kan få per månad varierar. Studie­bidrag och extra tillägg ut­betalas för studietid, det vill säga normalt 10 månader per läsår. 

Inackorderings­stöd

Du som studerar i gymnasie­skola på annan ort kan ansöka om inackorderings­stöd. Detta gör du hos din hemkommun. Informationen nedan gäller dig som är hemma­hörande i Järfälla kommun.

Ansökan

Kommunal gymnasie­skola

Om du studerar på en kommunal gymnasie­skola skickar du ansökan till hem­kommunen i samband med skolstarten i augusti/sep­tember. Till ansökan ska bifogas särskild bilaga som ska skrivas under av skolan i samband med höst­termins­starten.

Fristående gymnasie­skola eller riks­internatskola

Om du studerar på en fristående gymnasie­skola eller riks­internatskola ska ansökan göras på särskild blankett som skickas till Centrala studiestöds­nämnden (CSN). Kontakta CSN för närmare information och beställning av ansöknings­blankett.

Senast uppdaterad: 2018-06-11

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?