Uttag av gymnasieexamen

Från och med 1 juli 2012 utfärdas gymnasieexamen för elever inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Tidigare fick man ett slutbetyg.

Efter varje avklarad kurs sätts ett betyg. För gymnasie­examen krävs 2 400 poäng. Alla kärnämnen måste ingå i poäng­samman­räkningen.

Under en övergångsperiod till och med 1 juli 2020, kan slutbetyg i vissa fall fortfarande tas ut. Vad som gäller för dig framgår av din studieplan.

Mer information på Skolverkets hemsida:

Examen inom komvux på gymnasial nivålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Övergångsbestämmelser om slutbetyglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Beställa uttag av examen

Handläggningstid för uttag av examen är cirka en månad. Därför kan det vara bra att göra din beställning redan när du påbörjar din sista kurs.
Ange examen *
Se din studieplan om du är osäker.

Personnummer
User information


Bifoga betyg från annan kommun eller gymnasieskola
Om du har andra betyg, än från Komvux i Järfälla, som ska ingå i din examen, kan du bifoga dem här. Har du redan lämnat betygen när du träffade din studie- och yrkesvägledare på Kompetenscentrum, behöver du inte lämna dem igen. Betyg ska vara skannade - fotograferad betyg accepteras inte! Du ska på begäran kunna visa upp originalet.

Senast uppdaterad: 2017-06-29

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?