Öppet hus
tor 24 jan

kl 17:00-19:00

 • 2019-01-04
  Elev arbetar med elkoppling Prova-på-dag för tjejer på yrkesprogrammen
  Tisdagen den 29/1 mellan 9-15 har vi en prova-på-dag för tjejer som går åk9 på våra yrkesprogram BA, EE och VF.
  Läs mer
 • 2018-12-11
  CT_Bild_Kiralina COME TOGETHER!
  Lucia-allsång i Gospelton i matsalen

  NU PÅ TORSDAG den 13/12 får skolan besök av en härlig gospelensemble från Svenska Gospelverkstaden Stockholm. Mellan kl.10.30-12.30 underhåller de med några luciaallsånger och ett par gospellåtar i matsalen. Underhållningen delas upp i kortare pass på c.a 20 minuter – så att så många som möjligt av våra elever och av vår personal får ta del av eventet.
  Läs mer
 • 2018-11-22
  elever arbetar med elkopplingar Samverkan mellan Järfälla Gymnasium och Erikssunds El AB
  Förra årets studiebesök hos Erikssunds El AB blev en positiv upplevelse för eleverna i årskurs ett från El- och energiprogrammet, Järfälla Gymnasium.
  Läs mer
 • 2018-06-07
  Studentavslutningen
  Jag och hela personalstyrkan vid Järfälla gymnasium vill rikta ett stort varmt tack till alla som bidrog till att fira våra studenter med glädje och omtänksamhet i fredags den 1 juni vid vår utmarsch. Vi fick ta del av delad glädjeyra hos såväl våra elever som hos våra elevers nära och kära som fanns på plats för att uppmärksamma en stor dag. Stort tack!Polisen var vid uppföljning mycket nöjda med hur arrangemanget planerades och genomfördes. Likväl vill jag och min personal idag markera ett tydligt avståndstagande mot de besökare, unga vuxna och vuxna, som betedde sig illa och gränslöst på skolans område gentemot våra studenter, andra gäster och min personal.Mariella Augustsson
  Rektor
  Järfälla gymnasium

  Läs mer
 • 2018-04-18
  Besök av statsrådet Ibrahim Baylan
  Ibrahim Baylan, vår samordnings- och energiminister inför en knäpptyst publik på Järfälla gymnasium.
  Läs mer
 • 2018-03-21
  Vernissage 26/3 på Etnografiska Museet
  Bildesteterna åk 1 har arbetat intensivt ett antal veckor med objekt och bodymaps inom Etnografiska Museets EU-stödda projekt. NU är ni välkomna på vernissage på Etnografiska Museet 26/3 18:00!
  O.S.A. till konferens@etnografiskamuseet.se

  Läs mer
 • 2017-12-18
  Pepparkakshus­tillverkning av TE2ab
  De 14 eleverna i TE2ab Arkitektur och design har i grupp gjort mallar till pepparkakshus i kursen Grafisk kommunikation.
  Läs mer
 • 2017-12-05
  Rysliga trailers av Estet 1:an
  FördjupningsveckorUnder två fördjupningsveckor har bildesteterna i åk1 bara haft film på schemat. Delade i fyra grupper har de gjort bildmanus, filmat, redigerat, lagt till ljud och text för att avslutningsvis visa upp resultatet på en filmfestival i K-huset. 
  Läs mer
 • 2017-10-20
  Studiebesök i Norra Djurgårdsstaden
  Bygg 1:an och Estet 1:an fick en regnig fredag chansen att lära känna varandra under det gemensamma studiebesöket i Norra Djurgårdsstaden.
  Läs mer
 • 2017-10-11
  A-DAY
  A-day är en föreställning om mänskliga rättigheter. Eleverna som läser Samhällskunskap 1b och 1a togs med ut på en resa i världen där de fick möta människor som på olika sätt står upp för de mänskliga rättigheterna.
  Läs mer
 • 2017-09-14
  Trygghets­gruppen
  - för en tryggare skola

  Järfälla Gymnasium har sedan hösten 2016 en Trygghetsgrupp bestående av både elever och personal. Syftet med gruppen är att arbeta förebyggande och aktivt för en tryggare skola. Vi vill arbeta för att varje elev i skolan ska känna sig sedd, bekräftad och trygg oavsett bakgrund, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, inlärningsmässiga variationer mm.
  Läs mer
 • 2017-09-08
  Praktikanter från Nederländerna
  Fokke de Jong och Wijnand Windstra från Holland är på fem veckors praktik på Järfälla Gymnasium och på IKANO Bostadlänk till annan webbplats.
  Läs mer
 • 2017-05-16
  Brons i Webbstjärnan
  Vi vann 5000kr och en bronsmedalj i gymnasieklassen med motiveringen : En förträfflig portfölj för elevarbeten som synliggör elevernas lärandeprocesser. med stor variation i både innehåll och val av uttryck möts vi av en lättförståelig och estetisk tilltalande webbplats.
  Läs mer
 • 2017-05-03
  Magnus prövar forskning i klassrummet
  Magnus Sjölander, förstelärare vid Järfälla gymnasium, är en av nio förstelärare från olika delar av landet som under hösten 2017 kommer att pröva nya arbetssätt och metoder från Skolforskningsinstitutets kommande systematiska översikter.
  Läs mer
 • 2017-03-29
  Elever vinner pris Fina priser och nomineringar
  till skolans UF-företag

  Den 20-21 mars gick världens största UF-mässa - Entreprenörskap på riktigt 2017 av stapeln. 670 UF-företag mötte under två dagar allmänheten och sålde sina produkter, samtidigt som de tävlade i ett dussintal tävlingar med jurypersoner från Stockholms näringsliv.
  Läs mer
 • 2017-03-21
  elever och politiker på scenen Politikerdebatt om projektet EU-Det är vi
  Tack till alla fantastiska ungdomar och politiker ifrån kommun, riksdag och EU nivå som gjorde politikerdebatten inom ramen för projektet, EU det är vi! Järfälla, till en så lyckad tillställning!
  Läs mer
 • 2017-02-23
  Elever musicerar på geografilektionen Spontanmusik på geografilektioen
  Ibland blir det inte som man tror, det blir bättre!
  Vi skulle ha haft geografi. Något kom emellan då spontaniteten förde oss ända bort till Mesopotamien och "Tusen och en natt". Muoad och John i SI 1 a/c bluesade till det med fiol och oud.

  Läs mer
 • 2017-02-06
  Elever framför en bild av musse pigg Food to go UF påDisney Innovation Camp

  Food to go UF vann möjligheten att delta i ett Innovation camp i samarbete med Ung företagsamhet och The Walt Disney Company Nordic.
  Läs mer
 • 2017-02-01
  Martin Schibbye Martin Schibbyes gripande föreläsning om yttrandefrihet
  Under Amnestydagen 26/1 kom Martin Schibbye som är utlandsreporter och föreläste i Aulan om mänskliga rättigheter, yttrandefrihet i synnerhet.
  Läs mer
 • 2017-01-24
  Elever och lärare i ett bildklassrum Grafisk utbildning
  med spets

  Skolverket har beviljat Järfälla gymnasium att inom det Estetiska programmet starta en riksrekryterande spetsutbildning, den enda i landet, för illustration och grafisk formgivning.
  Läs mer
 • 2016-11-28
  Filmaffischer Filmfestival
  FördjupningsveckorUnder två fördjupningsveckor har bildesteterna i åk1 bara haft film på schemat. Delade i tre grupper har de gjort bildmanus, filmat, redigerat, lagt till ljud och text för att avslutningsvis visa upp resultatet på en filmfestival i K-huset.Missade du filmfestivalen kan du se resultaten här.Varning för rysningar
  Läs mer
 • 2016-11-11
  Spelutvecklare på besök Besök av spelföretaget Arrowhead

  Teknikprogrammet har haft besök av Viktor och Magnus Nyström på spelföretaget Arrowhead. Både Viktor och Magnus arbetar som spelutvecklare med 3d-modellering. Besöket bestod av en halvdags gästföreläsning där eleverna fick börja med frukost.
  Läs mer
Lekställning på Vattmyraskolan

Reception

08-580 283 73
Mälarvägen 2 
177 41 Järfälla
jarfallagymnasium@jarfalla.se

Personal

Vi som jobbar på skolan

Kontakta oss | Frågor & svar