Innehåll

Julgranshämtning

Bor du i radhus eller villa? Beställ enkelt hämtning av din julgran med hjälp av vår e-tjänst. Vi hämtar granen mellan den 16-20 januari. Kom ihåg att anmäla hämtningen senast den 4 januari.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar julgranshämtningen?

Julgranshämtningen ingår i grundavgiften som alla hushåll i villor och radhus betalar i Järfälla. Det kostar alltså ingenting extra att beställa hämtning av din julgran ifall du bor i en villa eller ett radhus.

Hämtning av julgran från ett flerfamiljshus kostar 770 kr per hämtningsplats.

När hämtas julgranar från villor och radhus?

Julgranar hämtas från villor och radhus mellan den 16-20 januari. När e-tjänsten har stängt kommer kommunens avfallsentreprenör att schemalägga julgranshämtningen.

När får jag som bor i villa/radhus veta vilket datum min julgran hämtas?

Du får ett sms mellan den 9 och 13 januari som berättar vilken dag din gran kommer att hämtas.

Jag bor i lägenhet, hur får jag min julgran hämtad?

Bor du i lägenhet ska du kontakta din hyresvärd/bostadsrättsförening och fråga dem var du ska lägga din julgran. Din hyresvärd/bostadsrättsförening kan beställa hämtning av julgranar från er fastighet genom att kontakta servicecenter senast den18 januari.

När hämtas julgranar från flerfamiljshus?

Julgranar från flerfamiljshus hämtas den 23-24 januari.

Var ska jag placera min julgran?

Villa/radhus med avfallshämtning från fastigheten:
Om du bor i villa eller radhus och får ditt avfallskärl tömt från din fastighet ska du lägga ut din julgran vid din brevlåda senast kl 07.00 den dag du har hämtning av din gran. Granen ska vara väl synlig och får inte ha frusit fast. Det får inte finnas kvar några julgransdekorationer i granen.

Villa/radhus med uppsamlingsplats för avfallskärl, gemensam avfallshantering och flerfamiljshus:
Om du bor i villa eller radhus med uppsamlingsplats för era avfallskärl, har gemensam avfallshantering eller bor i flerfamiljshus ska du lägga ut din julgran på den plats som er förening/samfällighet/hyresvärd beställt hämtning ifrån senast kl 07.00 den dag ni har hämtning av era granar. När er samfällighet/brf/hyresvärd beställer hämtning av era julgranar anger dom i e-tjänsten var er hög/högar med julgranar kommer vara placerad så att chauffören hittar dit. Granarna ska vara väl synliga och får inte ha frusit fast. Det får inte finnas kvar några julgransdekorationer i granen.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp