Innehåll

Julgranshämtning

Under vecka tre (17-23 januari) kommer vi att informera dig som har bokat julgranshämtning om när din gran hämtas.

E-tjänsten för hämtning av julgranar hos villor och radhus har nu stängt.

Under vecka 2 kommer vår avfallsentreprenör att planera körrutten för upplockningen av granar. Under vecka 3 kommer ni som anmält hämtning av er gran att få information om när den hämtas via sms och mejl till de kontaktuppgifter ni angett.

Kom ihåg att granen ska vara fri från dekorationer och placeras där du ställer dina avfallskärl för tömning. Hjälp oss gärna också så att granen inte har frusit fast eller är gömd under snö.

I år genomför vi julgranshämtningen på ett nytt sätt. Genom att du anmäler hämtningen av julgranen via e-tjänsten kommer du få ett mejl eller sms om när din gran hämtas. Detta gör också julgranshämtningen mer effektiv, både vad gäller körsträckor och ekonomi. Dessutom förbättrar det arbetsmiljön för chaufförerna.

Här svarar vi på vanliga frågor

När hämtas min julgran?

Julgranar hämtas från villahushåll under vecka 4 och 5 år 2022. När e-tjänsten har stängt kommer kommunens avfallsentreprenör schemalägga julgranshämtningen.

När får jag veta vilket datum min julgran hämtas?

Under vecka 3 kommer du att få ett meddelande till ditt mobilnummer eller den mejladress som du har angett i anmälan.

Var ska jag placera min julgran?

Du ska lägga ut din julgran på samma ställe där du ställer dina avfallskärl senast kl 07.00 den dag du har hämtning av din gran. Om du är bortrest går det alltså bra att lägga ut den tidigare än så. Granen ska vara väl synlig och får inte ha frusit fast. Det får inte finnas kvar några julgransdekorationer i granen.

Jag hann inte boka hämtning, vad ska jag göra med julgranen?

Du kan lämna din julgran på Görvälns återvinningscentral.

Mer om Görvälns återvinningscentral

Jag bor i lägenhet, hur får jag min julgran hämtad?

Bor du i lägenhet ska du kontakta din hyresvärd/bostadsrättsförening och fråga dem var du ska lägga din julgran. Din hyresvärd/bostadsrättsförening kan beställa hämtning av julgranar från er fastighet genom att kontakta servicecenter senast 17 januari.

Kontakta servicecenter

Vad kostar julgranshämtningen?

Julgranshämtningen ingår i grundavgiften som alla villahushåll betalar i Järfälla kommun. Det är kostnadsfritt att beställa hämtning av din julgran.

Varför ändrar Järfälla julgraninsamlingen?

Nu kortas körsträckan ner eftersom avfallsentreprenören kan gör en mer effektivare ruttplanering för sopbilen. Det här förbättras dessutom arbetsmiljön för våra chaufförer som får en mer effektiv och välplanerad arbetsdag. Vi kan också mer specifikt informera om vilken dag din julgran kommer att hämtas eftersom e-tjänsten möjliggör direktkommunikation via sms/e-post.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp