Lokala trafik­före­skrifter

Lokala trafikföre­skrifter finns för att tillgodose olika trafikanters krav och önskemål i trafik­miljön och för att öka säkerhet och fram­komlighet. De flesta trafikregler som gäller på vägar och gator finns i trafik­förordningen och i vägmärkes­för­ordningen.

Generella och lokala trafik­föreskrifter

Generella trafikregler gäller enligt lag och förordning, medan särskilda områdes- och platsspecifika regler finns i form av lokala trafik­föreskrifter (LTF). I Transport­styrelsens rikstäckande databas för trafik­föreskrifter finns de lokala trafikföre­skrifterna som gäller i Järfälla kommun.

Generella före­skrifter - exempel

Dessa generella föreskrifter gäller om inget annat specifikt föreskrivs och anges genom vägmärken.

  • Motorn får gå på tomgång i högst en minut enligt de lokala hälsoskydds­föreskrifterna. Det enda undantaget gäller fordon som behöver hålla igång motorn för att driva en anläggning, till exempel sopbilar.
  • Förbud att parkera på särskild anordnad vändplats.
  • Inom detalj­planelagt eller stads­planelagt område är det förbjudet att parkera fordon i terräng. Förbudet gäller ej cykel i cykelställ.
  • Fordon får inte stannas eller parkeras i cirkulationsplats, ej heller på refug, rondell eller i vägars mitt­skiljeremsa.

Rikstäckande databas för trafik­föreskrifterlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2018-05-08

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd webbläsarens inställningar om du inte vill lagra kakor i din webbläsare. Vad är kakor?