Innehåll

Idrotts­anlägg­ningar och hallar

I Järfälla kommun finns en simhall, sju sport­hallar, en fri­idrotts­anläggning och två ishallar. Det finns även ett antal idrotts­platser med fotbolls­planer, både gräs och grus. I kommunen finns en 18 håls- samt en 9-hålsbana för dig som gillar att spela golf.

Järfälla kommun växer

Vi har låtit SWECO ta fram en rapport med syftet att få en helhetsbild för utvecklingen av alla kultur-, demokrati- och fritidsförvaltningens anläggningar och aktivitetsplatser i Järfälla kommun.

Långsiktigt behov av lokaler och anläggningar för en aktiv fritid. Pdf, 1.4 MB.


Simhall

Sedan den 1 april 2018 drivs det nya Järfällabadet av Medley. Simskola bedrivs av Järfälla Simsällskap tillsammans med Medley.

Sporthallar

Jakobsbergs sporthall är den största i kommunen. Läktaren tar hela 1100 personer. Kon­ferens­rum finns för ut­hyrning, kontakta Järfälla kommun på 08-580 285 00 för lokal­bokning. Det finns också sporthallar i Barkarby, Björkeby, Kallhäll och Viksjö.

Friidrotts­anläggning

I Kallhäll ligger en fin fri­idrotts­anläggning, Bolinder­vallen. Här kan du stöta kula, kasta spjut, hoppa längdhopp och tresteg, springa kort- och lång­distans med både hinder och utan. Det finns även en diskus-/slägg­hörna.

Ishallar

En ishall ligger vid Bolinder­vallen i Kallhäll. Den andra ishallen, Järfälla ishall, ligger bredvid Järfälla­vallen i Jakobs­berg.

Fotbollsplaner

Den moderna konst­gräs­anläggningen Järfälla­vallen är gjord för fotboll med två full­stora 11-mannaplaner. Ena planen är uppvärmd, vilket är mycket uppskattat under vintern. Det finns även full­stora gräsplaner på Bolinder­vallen, Veddesta­vallen, Ström­vallen, Viksjö­vallen och Tallbohov IP (konstgräs). Grus­planer och boll­planer finns utspridda över hela kommunen.

Tennishall

På Mjölnarvägen i Jakobsberg finns en tennishall. Vill du börja spela tennis? Kontakta Järfälla tennis

Skjuthall

På Aspnäsvägen i Jakobsberg finns en skjuthall utrustad med elektroniska luftgevärsställ. Vill du börja skjuta/ bli medlem? Kontakta Järfälla Ungdomsskyttegille

Bordtennishall

På Mjölnarvägen i Jakobsberg finns en bordtennishall. Vill du börja spela bordtennis? Kontakta Järfälla bordtennisförening

Stäkets gokartbana

Här har Järfälla motorklubb sin ungdomsverksamhet. Kontakta Järfälla motorklubb

Ridhus

Vid Säby gård vid IKEA ligger en ridhus­anläggning. Här bedrivs ridskolan genom Järfälla ryttar­förening. Kontakta Järfälla ryttarförening

Golf

Gillar du att spela golf? Då är Viksjö golfbana något för dig. Här hittar du en 18 håls- samt en 9-hålsbana. Här finns restaurang och egen shop. Golfbanan drivs i privat regi.

Padelhall

Under 2018 öppnades en ny padelhall. Hallen ligger ner vid Järfälla is- och tennishall. Padelhallen drivs i privat regi.

Komethallen

Här kan du aktivera dig med squash, badminton och andra sporter. Komethallen drivs i privat regi.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp