Innehåll

Sevärd­heter och turism

Järfälla ligger två mil nordväst om Stock­holm City. Här finns det mesta inom kommunen. Stora frilufts­områden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mång­skiftande närings­liv, fina bostads­områden, shopping och väl ut­byggd service.

Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i. Stor­staden ligger nära. Cirka 20 minuter med pendel­tåg eller bil till Stockholms City.

Turistinformation

Besök Järfälla kommuns service­center för att få infor­mation om sevärdheter, boen­den och evenemang med mera. Service­centers besöks­lokal hittar du på Vasaplatsen 13 i Jakobsbergs centrum. Det går även bra att kontakta Järfälla kommun på telefon 08-580 285 00. Du kan också använda våra "appar som guidar" nedan som fungerar som guider och berättar om Järfällas historia.

Digital guidad tur

Nyfiken på Järfällas historia (appar som guidar)

Välkommen att prova någon av våra kulturpromenader, guider om Järfällas historia. En kulturpromenad är en digital, guidad tur med svensk berättarröst där du använder din mobil som redskap — en slags "kulturapp". Du behöver inte ladda ner en app i din mobil, följ bara instruktionerna i länken nedan. Varje kulturpromenad är 2–4 kilometer och passar också bra för barn. Guiderna finns även tillgängliga med engelsk text.

Länk till guider om Järfälla

Kulturpromenader

Kort information om varje kulturpromenad hittar du här tillsammans med en instruktion till varje guide om Järfällas historia.

Kulturpromenad Barkarbystaden Pdf, 1.4 MB.

Kulturpromenad centrala Jakobsberg Pdf, 747.4 kB.

Kulturpromenad Kyrkbyn och Tingsbyn i Barkarby Pdf, 929.8 kB.

Kulturpromenad Görväln Pdf, 943.2 kB.

Kulturpromenad Kallhäll Pdf, 778.6 kB.

Kulturpromenad Skälby Pdf, 839.1 kB.

Kulturpromenad Stäket Pdf, 930.9 kB.

Kulturpromenad Viksjö Pdf, 905.7 kB.

Konstpromenad Görvälns slottspark Pdf, 1.1 MB.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp