Gå direkt till sidans innehåll

Sevärd­heter och turism

Järfälla ligger två mil nordväst om Stock­holm City. Här finns det mesta inom kommunen. Stora frilufts­områden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mång­skiftande närings­liv, fina bostads­områden, shopping och väl ut­byggd service.

Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i. Stor­staden ligger nära. Cirka 20 minuter med pendel­tåg eller bil till Stockholms City.

Turistbyrå

Besök Järfälla kommuns service­center för att få infor­mation om sevärdheter, boen­den och evenemang med mera. Service­centers besöks­lokal hittar du på Riddar­platsen 5 i Jakobsbergs centrum. Det går även bra att kontakta oss på telefon 08-580 285 00. Du kan också använda våra "appar" nedan som fungerar som guider och berättar om Järfällas historia.

Nyfiken på Järfällas historia (appar som guidar)

Välkommen att prova någon av våra kulturpromenader, guider om Järfällas historia. En kulturpromenad är en digital, guidad tur med svensk berättarröst. Där du använder din mobil som redskap. En slags "kulturapp". Du behöver inte ladda ner en app i din mobil. Följ bara instruktionerna i länken nedan. Varje kulturpromenad är 2-4 kilometer. De passar även bra för barn. Guiderna finns även tillgängliga med engelsk text.

Länk till guider om Järfälla

Kulturpromenader

Kort information om varje kulturpromenad hittar du här nedan.

Barkarbystadens historiaPDF

Kulturpromenad genom centrala JakobsbergPDF

Historia i Kyrkbyn och TingsbynPDF

Slottspromenad vid GörvälnPDF

Lär känna Kallhälls historiaPDF

Skälby från förrPDF

Stäkets historiaPDF

Viksjös historiska berättelsePDF

Skulpturer i Görvälns slottsparkPDF

Senast uppdaterad: 2020-03-23

Upp