Innehåll

Barn- och ungdomskultur

I Järfälla får barn och unga uppleva kultur inom förskola och skola. På fritiden finns möjlighet till under­visning i kultur­skolan. Alla barn är också väl­komna att besöka de olika föreställningar för barn och unga som spelas i kommun­en, Det kan vara teater, mim, nycirkus och dans. Föreställning­arna har fri entré. På biblioteken ordnas familje­dagar och sago­stunder.

Kultur i förskola och skola

I förskola och skola får barn och unga kultur­upplevelser genom den kommunala satsningen "Amatörer möter proffs" och den statliga kultur­satsningen "Skapande skola". Vill du ha kontakt med Järfällas samordnare av Skapande skola, vänligen kontakta vårt servicecenter på telefon 08-580 285 00.

Kulturpedagogisk plan

I Järfälla finns sedan år 2008 en kulturpedagogisk plan. Planen innehåller rekommendationer för vad barn och ungdomar i Järfälla ska erbjudas under sin tid i förskolan och skolan. Den senaste kulturpedagosika planen är antagen år 2022 i barn- och ungdomsnämnden och i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden.

Se Järfällas kulturpedagogiska plan, reviderad år 2022. Pdf, 2.4 MB.

Kultur på fritiden

Kulturskolan har kurser i bild och form, dans, film och media, musik, nycirkus och teater/drama. Utöver under­visning har kultur­skolan orkestrar, körer, ensembler och lek­grupper. Animations­kurs och sommar­cirkus är exempel på aktiviteter som ordnas för barn och unga under loven.

Kulturskolans kursutbud

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp