Innehåll

Naturstädning

Tillsammans med Håll Sverige Rent vårstädar vi Järfälla. Anmälan är öppen till den 23 april.

Naturstädningsutbetalningen är försenad och kommer att göras i slutet av augusti.

Vem kan anmäla sig för att naturstäda?

Grupper på minst 15 personer i alla åldrar som är från Järfälla är välkomna att delta i naturstädningen. Till exempel förskolegrupper, skolklasser, idrotts- eller hobbyföreningar. Gruppen ska bedriva sin verksamhet i Järfälla.

Städområden

Vi har delat upp kommunen i olika städområden. Varje städgrupp som har städat ett område och gjort en återrapportering får ett städbidrag som tack för hjälpen.

Kan vi själva välja städområde?

Ja, när ni anmäler er så väljer ni i listan av städområden vilket område ni önskar städa. Anmälningsprocessen blir smidigare om ni tittat på Naturstädningskartan och har funderat på vilket område din grupp är intresserade av att städa innan ni anmäler er.

Hur många städområden får man välja?

En städgrupp på minst 15 personer kan välja ett område. Är man en större grupp på minst 30 personer kan man välja två områden.

Finns det en karta över städområden?

Självklart! Klicka på denna länk Pdf, 6.6 MB. för att se full karta.

När kan vi återrapportera?

Återrapporteringen kommer att vara öppen från den 11 april till och med den 7 maj.

Städning och städmaterial

Vad använder vi för städmaterial?

Ni köper städmaterialet själva, och blir ersatta med 400 kronor för detta, samtidigt som ni får städpengen för själva städningen.

En städgrupp brukar behöva:

  • en rulle svartsäckar,
  • en rulle soppåsar,
  • par kartonger handskar, kanske i två olika storlekar

Hur går städningen till?

Skriv ut en bild på ert städområde från Naturstädningskartan, så ni vet var ni skall städa och ser var markeringen som visar var de fyllda säckarna skall ställas. I naturreservaten är det de större gångstråken med dess närmaste omnejd som städas av.

Vid städning längs vägar ska man hålla sig 5 meter från vägen och 10 meter från motorvägen. Små barn bör inte städa områden med vägar.

Städrapport och utbetalning av städpeng

När kan jag återrapportera vår städning?

Återrapporteringen kommer att vara öppen från den 11 april till och med den 7 maj.

När utbetalas städbidrag?

Naturstädningsutbetalningen är försenad och kommer att göras i slutet av augusti.

Hur stor är städbidraget?

Honoraret till de duktiga städgrupperna är 1000 kronor per grupp, plus 400 kronor för materialet vilket innebär totalt 1400 kronor. Till de tre grupper som bedöms ha städat allra flitigast utgår också en extra summa.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp