Innehåll

Järfälla i siffror

Cykeltur i Barkarbystaden

Järfälla växer! Här har vi samlat över­gripande information om kommunens befolkning och dess ålder, arbete, inkomster och utbildning. Här hittar du också uppgifter om kommunal ekonomi och bostäder.

Befolkning

Järfälla fortsätter att växa. Under 2021 ökade antalet in­vånare med 1 896 personer vilket innebär 83 170 invånare den 31 december 2021. Ökningen består av att det föds fler än det dör och att det flyttar in fler till kommunen än det flyttar ut från kommunen.

Nedan finner du en länk till Statistiska Centralbyråns (SCB) sammanställning av Järfälla i siffror.

Befolkningsprognos

Nedan finns länkar till befolkningsprognosen för hela kommunen och för kommundelarna där det går att läsa med om befolkningsutvecklingen.

Prognos för hela kommunen för åren 2022-2036 Pdf, 592.7 kB.

Delområdesprognos med en uppdelning på kommundelarna 2022‑2031 Pdf, 771.1 kB.

Statistik inom miljöområdet

På webbplatsen Miljöbarometern i Järfälla redovisar vi hur miljömålen i kommunens miljöplan uppfylls. Genom nyckeltal kan du följa utvecklingen i Järfälla inom olika miljöområden under de senaste åren.

Gå till Miljöbarometern i Järfälla

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp