Innehåll

Järfälla i siffror

Cykeltur i Barkarbystaden

Järfälla växer! Här har vi samlat över­gripande information om kommunens befolkning och dess ålder, arbete, inkomster och utbildning. Här hittar du också uppgifter om kommunal ekonomi och bostäder.

Befolkning

Järfälla fortsätter att växa. Under 2023 ökade antalet in­vånare med 870 personer, från 85 460 invånare till 86 330 invånare. Ökningen består av att det föds fler än det dör och att det flyttar in fler till kommunen än det flyttar ut från kommunen.

Nedan finner du en länk till Statistiska Centralbyråns (SCB) sammanställning av Järfälla i siffror.

Befolkningsprognos

Nedan finns länkar till befolkningsprognosen för hela kommunen och för kommundelarna där det går att läsa mer om befolkningsutvecklingen.

Prognos för hela kommunen för åren 2024-2038 Powerpoint, 516.8 kB.

Delområdesprognos med en uppdelning på kommundelarna 2024‑2033 Excel, 8.9 MB.

Statistik inom miljöområdet

På webbplatsen Miljöbarometern i Järfälla redovisar vi hur miljömålen i kommunens miljöplan uppfylls. Genom nyckeltal kan du följa utvecklingen i Järfälla inom olika miljöområden under de senaste åren.

Gå till Miljöbarometern i Järfälla

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp