Innehåll
tjej sjunger med dansare och musiker

Stefania i mitten med dansarna Linnea och Malte samt musiker från Järfälla kulturskola. Stefania blev vinnare i Järfällafinalen, Funkisfestivalen 2022.

Funkis­festivalen

Järfällafinalen 2022

Glitter, glädje och glamour!

Järfällafinalen i Funkisfestivalen sändes i JDV-TV fredag 11 mars.

Här är länken till sändningen av Järfällafinalen i Funkisfestivalen 22.

Funkisfestivalen - semifinal och final 2022

Vinnare av Järfällas final i Funkisfestivalen blev Stefania med dansarna Malte och Linnea med låten Despacito, som är skriven av Luis Fonsi, Erika Ender och Daddy Yank. Stefania utsågs den 11 mars 2022 till vinnare i Järfällas final och gick därmed vidare till semifinal. Juryns motivering till Stefania löd: "Vi imponeras av den stadiga sången trots den svåra texten. Både artisten och dansarna sprider glädje och energi med sin inlevelse."

Vinnare av den tolfte upplagan av den stora finalen i Funkisfestivalen blev Daniel Ousbäck från Skövde som sjöng låten Änglahund. Finalen hölls 29 augusti 2022 på Stockholm Waterfront. Prisutdelare var H.K.H (hennes kungliga höghet) Prinsessan Sofia.

Sök till Funkisfestivalen 2023

– Anmäl dig till Järfällas uttagningstävling.

Skicka in ditt bidrag

För att delta skickar du in ett bidrag som en wma- eller mp3- fil senast den 7 november 2022.
Behöver du hjälp med inspelningen eller har frågor innan du skickar in ditt bidrag kontakta Anders Cederin eller Therese Åberg.
E-post: anders.cederin@jarfalla.se och therese.aberg@jarfalla.se
Telefon: (Anders) 08-580 293 95 och (Therese) 070-002 39 64

En jury väljer ut tio bidrag till Järfällafinalen som blir söndagen den 5 februari 2023 på Järfälla kulturscen, Mälarvägen 2 i Jakobsberg.

Om musiktävlingen Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är en musiktävling för personer med funktionsnedsättning, som är inskrivna under LSS och som är minst 15 år. Järfälla Funkisfestival arrangeras av Föreningen Funkisglädje och Järfälla kommun.
För att kunna medverka måste du bo, jobba eller gå i skolan i Järfälla.

Se Funkisglädjes hemsida för mer information

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp