Innehåll

Lek­platser i Järfälla

Gunga i Kyrkparken, Barkarby.

Kyrkparken, Barkarby

I Järfälla finns ett 60-tal lekplatser som drivs i kommunal regi, varav flera är nya temalek­platser. Det ställs stora krav på säker­het och funktion, både vad gäller utrustning och miljö. Ett ständigt pågående arbete är kontroll och upprustning av äldre lekplatser.

Barkarby

Kyrkparken

Lekplatsen är särskilt utformad för barn med speci­ella behov, här finns utrymme både för lite vildare aktivitet och för att hitta lugn och ro. Lekplatsen har naturtema och är uppdelad i fyra rum: Höjden, Gläntan, Havet och Stranden. I varje rum finns en fantasifigur; Bubobergis, Iggi, Lillyhav och Snäcki, som välkomnar dig. Här finns gott om bänkar för dig som vill äta picknick och två fina grillar för dig som vill stanna länge. Lekplatsen ligger i Kyrkparken, granne med Järfälla kyrka.

Tema: Lek för alla

Illustration över lekplatsen i Kyrkparken Pdf, 142.8 kB.

Pop up-parken vid Lidl

Den nya pop up-parken vid korsningen Barkarbyvägen-Enköpingsvägen-Veddestabron är en härlig mötesplats för avkoppling och roliga aktiviteter. Inom parkområdet finns det en beachvolleybollplan, skateboardramp, pumptrackbana och pingisbord. Här finns även en lekcontainer med rutschkana samt sittplatser med bänkar och soffor. Mitt på torget står en rosa Piffl box. Genom appen "Piffl" får du tillgång till aktivitetsboxen som är fylld med bollar, utomhusspel och träningsredskap för tidsbegränsad uthyrning. Kostnaden är 10 kr per timme.

Pop up-parken är kvar på platsen fram till cirka 2025.

Tema: Lek och rörelse

Vålbergaparken - Barkarby

Nytt namn för den tidigare lekplatsen vid Attackvägen. Temat "skogslek" har utvecklats i samarbete med ett "i ur och skur-dagis".

Tema: Skogslek

Illustration och utrustnings­plan över Vålbergaparken Pdf, 958.2 kB.

Ålstaparken - Flottilj­området

Den nya lekplatsen har special­ritade redskap inom flyget. Bland annat en landnings­bana, ett flygledar­torn och en tankstation. Lekplatsen ligger på Flottiljområdet vid Löjtnantsvägen.

Tema: Flygplats

Utrustningsplan över Ålstaparken Pdf, 561.7 kB.

Bilder från Ålstaparken Pdf, 417.2 kB.

Kallhäll

Kallhällsparken

Lekplatsen är till för alla och särskilt för barn med speci­ella behov. Var aktivitet har fått sin färg. Gul för sandlek, grön för balansträning, blå för klätterlek och röd för gunglek. I parken finns en rosa Piffl box. Genom appen "Piffl" får du tillgång till aktivitetsboxen som är fylld med bollar, utomhusspel och träningsredskap för tidsbegränsad uthyrning. Kostnaden är 10 kr per timme.

Tema: Lek för alla

Illustration över Kallhällsparken Pdf, 457.2 kB.

Slammertorps utflyktslekplats

Lekplatsen ligger vid Slammertorp, med gångavstånd från Kallhäll station. Lekplatsen är utmärkt som "Utflyktspark Slammertorp" i Google maps. Här hittar du bland annat av kluriga djurfigurer att spana efter, balansbanor, fågel- och fladdermusholkar samt fina bänkar att fika på.

Tema: Ut och lek

Sagogläntan

I Sagogläntan på Sagovägen 9 finns stora snäckor som går att rida på och stora blad som ramar in ytan för de minsta. De äldre barnen sprang vidare till gungorna och några började klättra och balansera i labyrinten. Det finns även en ny sandlåda, ett litet lekhus och stockar som uppmuntrar till rörelse och lek i naturmiljö.

Tema: Sagor

Ängsjö friluftsområde

Här kan du bland annat följa en äventyrsstig och upptäcka en spännande by med fina tält samt ett fort och en linbana.

Björkliden - Kallhälls villa­stad

Parken ligger vid slutet av Tulpanvägen vid Järvafältets naturreservatet.

Tema: Svenska skogsdjur i glänta

Lekredskap i Björklidsparken Pdf, 89.9 kB.

Illustration och utrustnings­plan över Björklidsparken Pdf, 140.5 kB.

Jakobsberg

Tallbohovsparken - Söder­höjden

Parken har fått en ny grill­plats med generöst tilltagna bänkbord som rymmer hela sällskapet. Den nya lek­platsen ligger innanför Snapphanevägen.

Tema: Delfiner

Utrustningsplan över Tallbohovsparken Pdf, 344.8 kB.

Illustrationsplan över Tallbohovsparken Pdf, 701.3 kB.

Riddarparkens lekplats - Jakobsbergs centrum

Här finns bland annat en riddarborg, gungor och en drake som du kan klättra på.

Tema: Riddare

Nibbleparken - Jakobsberg

Lekparken inspirerar till lek med sagotemat om Nibblarna som bor i stubbar. Där finns även en hinderbana och skogsstig. Från det lilla torget är det utsikt över hela lekparken. Fotbolls­planen med konst­gräs, utegymmet och basket­planen ger lek och spel för alla åldrar.

Tema: Sport och Saga

Illustrationsplan för Nibble­parken Pdf, 416.2 kB.

Skälby

Skälbyparken

Lekplatsen ligger vid Skälby­gård nära dansbanan. Temat är bondgård och i parken finns lekstall, katter, gris och trähäst med vagn.

Tema: Bondgård

Illustration och utrustnings­plan över Skälbyparken Pdf, 1 MB.

Viksjö

Sandviks utflyktslekplats

Från Sandvikskolan/Penselgränd kan du korsa bilvägen (Hummelmoravägen) till en promenadväg i skogen. Fortsätt på promenadvägen några hundra meter så kommer du till lekplatsen. Du kan även söka efter "Sandviksspårets utegym" i Google maps, vilket ligger alldeles bredvid lekplatsen. Här hittar du bland annat av kluriga djurfigurer att spana efter, balansbanor, fågel- och fladdermusholkar samt fina bänkar att fika på.

Tema: Ut och lek

Fastebolparken - Viksjö centrum

Parken har lekredskap placerade i sjöar av blå gummimattor. Här finns också en bollplan och en skatepark. Lekplatsen ligger innanför Viksjö centrum.

Tema: Insjö med grodor

Illustration och utrustnings­plan över Fastebolparken Pdf, 379.4 kB.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp