Innehåll

Lek­platser i Järfälla

Gunga i Kyrkparken, Barkarby.

Kyrkparken, Barkarby

I Järfälla finns ett 60-tal lekplatser som drivs i kommunal regi, varav flera är nya temalek­platser. Det ställs stora krav på säker­het och funktion, både vad gäller utrustning och miljö. Ett ständigt pågående arbete är kontroll och upprustning av äldre lekplatser.

Temalek­platser

Kyrkparken

Tema: Lek för alla
Lekplatsen är särskilt utformad för barn med speci­ella behov, här finns utrymme både för lite vildare aktivitet och för att hitta lugn och ro. Lekplatsen har naturtema och är uppdelad i fyra rum: Höjden, Gläntan, Havet och Stranden. I varje rum finns en fantasifigur; Bubobergis, Iggi, Lillyhav och Snäcki, som välkomnar dig. Här finns gott om bänkar för dig som vill äta picknick och två fina grillar för dig som vill stanna länge. Lekplatsen ligger i Kyrkparken, granne med Järfälla kyrka.

Illustration över lekplatsen i Kyrkparken Pdf, 142.8 kB.

Slammertorps utflyktslekplats

Tema: Ut och lek

Lekplatsen ligger vid Slammertorp, med gångavstånd från Kallhäll station. Lekplatsen är utmärkt som "Utflyktspark Slammertorp" i Google maps. Här hittar du bland annat av kluriga djurfigurer att spana efter, balansbanor, fågel- och fladdermusholkar samt fina bänkar att fika på.

Sandviks utflyktslekplats

Tema: Ut och lek
Från Sandvikskolan/Penselgränd kan du korsa bilvägen (Hummelmoravägen) till en promenadväg i skogen. Fortsätt på promenadvägen några hundra meter så kommer du till lekplatsen. Du kan även söka efter "Sandviksspårets utegym" i Google maps, vilket ligger alldeles bredvid lekplatsen. Här hittar du bland annat av kluriga djurfigurer att spana efter, balansbanor, fågel- och fladdermusholkar samt fina bänkar att fika på.

Kallhällsparken

Tema: Lek för alla
Lekplatsen är till för alla och särskilt för barn med speci­ella behov. Var aktivitet har fått sin färg. Gul för sandlek, grön för balansträning, blå för klätterlek och röd för gunglek.

Illustration över Kallhällsparken Pdf, 457.2 kB.

Skälbyparken - Skälby

Tema: Bondgård
Lekplatsen ligger vid Skälby­gård nära dansbanan. Temat är bondgård och i parken finns lekstall, katter, gris och trähäst med vagn.

Illustration och utrustnings­plan över Skälbyparken Pdf, 1 MB.

Vålbergaparken - Barkarby

Tema: Skogslek
Nytt namn för den tidigare lekplatsen vid Attackvägen. Temat "skogslek" har utvecklats i samarbete med ett "i ur och skur-dagis".

Illustration och utrustnings­plan över Vålbergaparken Pdf, 958.2 kB.

Tallbohovsparken - Söder­höjden

Tema: Delfiner
Parken har fått en ny grill­plats med generöst tilltagna bänkbord som rymmer hela sällskapet. Den nya lek­platsen ligger innanför Snapphanevägen.

Utrustningsplan över Tallbohovsparken Pdf, 344.8 kB.

Illustrationsplan över Tallbohovsparken Pdf, 701.3 kB.

Fastebolparken - Viksjö centrum

Tema: Insjö med grodor
Parken har lekredskap placerade i sjöar av blå gummimattor. Här finns också en bollplan och en skatepark. Lekplatsen ligger innanför Viksjö centrum.

Illustration och utrustnings­plan över Fastebolparken Pdf, 379.4 kB.

Björkliden - Kallhälls villa­stad

Tema: Svenska skogsdjur i glänta
Parken ligger vid slutet av Tulpanvägen vid Järvafältets naturreservatet.

Lekredskap i Björklidsparken Pdf, 89.9 kB.

Illustration och utrustnings­plan över Björklidsparken Pdf, 140.5 kB.

Ålstaparken - Flottilj­området

Tema: Flygplats
Den nya lekplatsen har special­ritade redskap inom flyget. Bland annat en landnings­bana, ett flygledar­torn och en tankstation. Lekplatsen ligger på Flottiljområdet vid Löjtnantsvägen.

Utrustningsplan över Ålstaparken Pdf, 561.7 kB.

Bilder från Ålstaparken Pdf, 417.2 kB.

Riddarparkens lekplats - Jakobsbergs centrum

Riddarparkens lekplats har temat Riddare. Här finns bland annat en riddarborg, gungor och en drake som du kan klättra på.

Nibbleparken - Jakobsberg

Tema: Sport och Saga
Lekparken inspirerar till lek med sagotemat om Nibblarna som bor i stubbar. Där finns även en hinderbana och skogsstig.

Från det lilla torget är det utsikt över hela lekparken. Fotbolls­planen med konst­gräs, utegymmet och basket­planen ger lek och spel för alla åldrar.

Illustrationsplan för Nibble­parken Pdf, 416.2 kB.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp