Cykla

I Järfälla är det nära till det mesta. En 20-minuters cykeltur från Jakobsberg tar dig nästan överallt. Det finns mer än 55 mil cykelväg och cykel­trafiken utgör idag 5 procent av den totala trafiken, vilket vi vill öka till 20 procent.

Om du är beredd att vidga dina upptäckts­färder att om­fatta lands­bygden kommer du att finna massor av smultron­ställen både vad gäller natur och kultur. Det är bara att välja färd­riktning. Till din hjälp har du en cykel­karta som även innehåller tips på sevärd­heter.

Tänk på att trafikarbeten kan förekomma vilket kan påverka framkomligheten.

Se vår förteckning för detaljer om aktuella arbeten

Cykelpumpar

460x260

Idag finns cykel­pumpar på båda sidor av Jakobs­bergs station:

  • På centrumsidan är en pump placerad vid staketet till spårområdet i anslutning till cykelparkeringstaken, nära nedgången till pendeltågen.
  • Vid Kvarnplan finns en pump mellan cykelställen utmed gång- och cykelvägen.

Pumparna har ett multi-mun­stycke som passar alla vanliga ventiler.

Lämna synpunkter

Kommunen har många cykel­vägar vilket ger goda förut­sättningar för cykling och vi arbetar ständigt med att förbättra dessa.

Vi arbetar mål­medvetet för att göra kommunen ännu mer cykel­vänlig och vill därför gärna få in synpunkter från dig som cyklar. Du kan till exempel kontakta service­center på telefon 08‑580 285 00.

Senast uppdaterad: 2018-04-09

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd webbläsarens inställningar om du inte vill lagra kakor i din webbläsare. Vad är kakor?