Innehåll

Brukets friluftsområde

Cyklist downhill

Brukets natur­område erbjuder härlig natur med närhet till Mäl­aren. I området finns goda möjligheter till friluft­sliv. På området finns möjlighet till skid­åkning, träning på utegym, grill­plats och bad.

Parkering

Parkeringen vid Bruket rymmer upp till 200 bilar och har vändplan även för bussar som vill släppa av passagerare.

Utegym

Högst upp på skidbacken hittar du vårt nya utegym. Här finns redskap för ett rejält träningspass. Du kan till exempel använda boxningssäck, medicinboll eller gå armgång.

Se film från Brukets nya utegym här

Cykla på sommaren

Bikepark

På sommaren är "bike­parken" öppen för våg­halsiga och modiga personer. Cykel­parken består av banor som sträcker sig från toppen och hela vägen ner. Banorna har olika ut­formningar och svår­ighets­grad med hopp, velo­drom­kurvor och andra hinder. Bland annat finns en särskild hopp­slinga.

Cykelbana för mountainbike

I anslutning till Brukets Skidbacke finns det sommartid en cykelbana för mountainbike. Banan är 2.8 kilometer lång med en höjdskillnad på 68 meter. Banan är kuperad och går i skogsterräng, på stigar och gräs med varierande underlag. Det finns några handbyggda sektioner som testar åkarnas mod och tekniska skicklighet. Banan är markerad med skyltar och orange-färgade "enduropilar".

Cykelbanan sköts av Järfälla Cykelklubb, karta över banan hittar du här:

Järfälla Cykelklubb

Pumptrack

Vid Brukets skidbacke byggdes 2021 en pumptrack i anslutning till cykelbanan för mountainbike.

Pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse rör sig framåt över pumptrackbanans vågiga form.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp