Gå direkt till sidans innehåll

Brukets friluftsområde

Brukets skidbacke

Brukets natur­område erbjuder härlig natur med närhet till Mäl­aren. I området finns goda möjligheter till friluft­sliv. På området finns möjlighet till skid­åkning, grill­plats och bad.

På vintern är Brukets natur­område ett alpint centrum med 300 meter lång skid­backe med en lift. Det finns två nedfarter. Du kan välja att åka slalom, snow­board, freeride och rails i backen. Järfälla frilufts­främjande ordnar skidskola inom området. Vid minusgrader och rätt förutsättningar kan det finnas snö i backen även om det inte har snöat - detta tack vare ett bra samarbete mellan kommun och föreningar som tillsammans ser till att ”spruta” snö och pista backen.

Öppettider Brukets skidbacke

  • Stängt för säsongen.

Liftkort och priser

Liftkort köps vid liften. Bruket är en kontantlös anläggning. Betalning sker via Swish eller kort.

Priser

Säsongskort 800 kr. Dagkort vuxen 140 kr. Dagkort ungdom 100 kr. Kvällskort vuxen 100 kr. Kvällskort ungdom 80 kr. Skolungdom (dagtid) 30 kr. Barn under 7 år gratis i vuxet sällskap och med hjälm. Vi rekommenderar alla att använda hjälm.

Priser på sportlovet (dagtid)

  • Barn till och med 16 år - 30 kronor
  • 17 år och äldre - 80 kronor

Hitta till Bruket

Åk Mälarvägen mot Görvälns slott. Ta höger in på Görvälnsvägen. Efter ca 800 meter sväng vänster in på parkeringen.

Samarbete med Järfälla alpina klubb

Vintertid samarbetar Järfälla alpina klubb (JAK) och Järfälla kommun med skötsel av backen, sprutar snö, sköter liften och säljer liftkort. Skid­klubben har även en kafe­teria som är öppen under helgen.

Parkering

Parkeringen vid Bruket rymmer upp till 200 bilar och har vändplan även för bussar som vill släppa av passagerare.

Cykla på sommaren

Bikepark

På sommaren är "bike­parken" öppen för våg­halsiga och modiga personer. Cykel­parken består av banor som sträcker sig från toppen och hela vägen ner. Banorna har olika ut­formningar och svår­ighets­grad med hopp, velo­drom­kurvor och andra hinder. Bland annat finns en särskild hopp­slinga.

Cykelbana för mountainbike

I anslutning till Brukets Skidbacke finns det sommartid en cykelbana för mountainbike. Banan är 2.8 kilometer lång med en höjdskillnad på 68 meter. Banan är kuperad och går i skogsterräng, på stigar och gräs med varierande underlag. Det finns några handbyggda sektioner som testar åkarnas mod och tekniska skicklighet. Banan är markerad med skyltar och orange-färgade "enduropilar".

Cykelbanan sköts av Järfälla Cykelklubb, karta över banan hittar du här:

Järfälla Cykelklubb

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp