Innehåll

Upptäck Järfällas naturpärlor

Guiden Järfällas naturpärlor placerad på en strand i Järfälla.

Järfällas naturpärlor är en guide som presenterar 25 av kommunens bästa utflykts­mål. Ut och njut av Järfällas natur!

Ta chansen att upptäcka Järfällas natur på ett roligt sätt. Vi har, med stöd av LONA (Lokala naturvårds­satsningen), tagit fram en guide på 57 sidor som berättar om kommunens fantastiska naturställen. Den erbjuder spännande bilder och intressant läsning om Järfällas djur- och växtliv, platsernas historia och tips på härliga fritidsaktiviteter.

Var hämtar jag mitt exemplar?

Du hittar dem vid våra informationstavlor ute i kommunens naturreservat. De finns i kommunens besökslokaler på Riddarplatsen 5 och Vasaplatsen 11. Du kan även hämta ett exemplar på biblioteken i Jakobsberg, Viksjö, Barkarby, Kallhäll och på Herrestabiblioteket. Håll koll på bibliotekens öppettider, både i coronatider och under sommaren då det kan vara semesterstängt.

Ta dig fram med Naturkartan

Nu finns Järfällas naturpärlor med i appen "Naturkartan". Det är ett enkelt sätt att navigera dig fram till Järfällas olika sevärdheter och smultronställen.

Ladda ner appen (Appstore)

Ladda ner appen (Google play)

Öppna Järfällas sida på Naturkartan i din webbläsare

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp