Gå direkt till sidans innehåll
Byggnad

Bas Barkarby. Adress: Veddestabron 10, Järfälla.

Bas Barkarby

Bas Barkarby är en mötesplats för människor i olika åldrar och med olika intressen. Där gymnasieskola, kultur, idrott och hälsa tar plats tillsammans med kontor, restaurang och service. Det är en plats för utveckling, talang och lärande. Bas Barkarby planeras öppna i början av 2022.

Hitta hit

Adressen är: Veddestabron 10 i Järfälla (Barkarbystaden)

Bas Barkarby ligger intill E18 i Barkarby. Från Barkarby station tar det cirka 10 minuter att gå till Bas. Från Stora Torget (torget med drakarna) i Barkarbystaden kan du ta bussen till Enköpingsvägen. Om du går du tar det cirka 8 minuter. Framöver kommer du att kunna ta dig hit med en kort promenad från tunnelbana och genom ingången direkt från Veddestabron.

Kommunens verksamheter i Bas Barkarby

Biblioteket

Det nya biblioteket i Bas Barkarby kommer att ha två våningar där människor kan träffas, ta del av läsupplevelser, utveckla sina digitala kunskaper och inspireras. På plats kommer du kunna delta i olika aktiviteter som bokcirklar, sagostunder och möjlighet att prova olika digitala verktyg för kommunikation och skapande. Biblioteket i Bas Barkarby har ett digitalt fokus med seniorprofil.

Järfälla bibliotek

Gymnasiet

I början av 2022 flyttar Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program till Bas Barkarby. Följande program hittar du i Bas Barkarby:

  • Ekonomiprogrammet
  • Estetiska programmet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapliga programmet
  • Teknikprogrammet

Järfälla gymnasium

KomTek

KomTek vill visa tjejer och killar att det är kul med teknik. Här får barn och ungdomar möjlighet att delta i spännande fritidsaktiviteter inom områdena teknik, design och entreprenörskap. KomTek vänder sig till barn och ungdomar som bor i kommunen eller har sin skolgång här.

KomTek i Järfälla

Konsthall

Nästa år blir Järfälla en kommun med två konsthallar! Konsthallen i Bas kommer att ha nya tekniska förutsättningar. Här finns möjlighet att lyfta digitaliseringens möjligheter. Verk kan presenteras med hjälp av ny teknik. Besökare får undersöka, upptäcka och interagera. Längre fram blir här spännande konstpedagogik för mindre barn. Ett fokus blir att visa konst som speglar samtid och framtid. Konsthallen kommer även att bjuda in till delaktighet.

Konst i Järfälla

Kulturskolan

Järfälla kulturskola har kurser på fritiden för barn och unga i Järfälla. Kulturskolans har skräddarsydda lokaler på flera platser i Järfälla. I Bas Barkarby kommer det att finnas musikrum, ensemblerum, danssal, bildsal och dramasal. Här finns också möjlighet att använda scenen i huset för framträdanden. Följande kursämnen finns i Bas Barkarby från våren 2022:

  • Bild och form
  • Dans: Showjazz
  • Teater/drama: Dramalek och teaterlek
  • Musik: Fiol, piano och sång

Järfälla kulturskola

Scenkonst för barn och unga

I Bas Barkarby byggs just nu en scen, en så kallad black box, för olika framträdanden, bland annat för teater, dans, nycirkus och musik. Här kommer även finnas ny teknik som möjliggör blandformer av kultur som till exempel konst och film.

Scenkonst för barn och unga

Sporthall

Sporthallen i Bas Barkarby blir en fullstor sporthall med måtten 40 x 20 meter. Sporthallen kommer även att ha en läktare för publik. Sporthallen kommer gå att boka under 2022. Just nu går den inte att boka.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp