Innehåll
Byggnad

Bas Barkarby. Adress: Bällstaågatan 18 (Veddestabron 10, Järfälla).

Bas Barkarby

Bas Barkarby är en mötesplats för människor i olika åldrar och med olika intressen. Där gymnasieskola, kultur, idrott och hälsa tar plats tillsammans med kontor, restaurang och service. Det är en plats för utveckling, talang och lärande.

Hitta hit

Adressen är: Bällstaågatan 18 i Järfälla (Barkarbystaden)

 • Pendeltåg till Barkarby station och därefter promenad på tio minuter till Bas Barkarby.
 • Buss till Barkarby station, Barkarby station övre eller Stora torget. Från samtliga platser promenerar du till Bas Barkarby på cirka tio minuter. Det finns även en ingång till Bas Barkarby direkt från Veddestabron 10. På Veddestabron stannar buss 175, 178, 518, 550 och 552V, hållplatsen heter Barkarby station övre.
 • Åker du bil finns det parkering mot betalning i P-hus under Veddestabron, infart från Bällstaågatan. Här gäller appen Autopay, om du vill förbereda dig och ladda ner den. Infartsparkering finns vid Welcome hotel/Barkarby station utan kostnad. Härifrån promenerar du till Bas Barkarby på cirka tio minuter.

Framöver kommer du att kunna ta dig till Bas Barkarby med en kort promenad från tunnelbana.

Kommunens verksamheter i Bas Barkarby

Biblioteket

Det nya biblioteket i Bas Barkarby har två våningar där människor kan träffas, ta del av läsupplevelser, utveckla sina digitala kunskaper och inspireras. På plats kan du kunna delta i olika aktiviteter som bokcirklar, sagostunder och möjlighet att prova olika digitala verktyg för kommunikation och skapande. Biblioteket i Bas Barkarby har ett digitalt fokus med seniorprofil.

Järfälla bibliotek

Gymnasiet

I början av 2022 flyttade Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program till Bas Barkarby. Följande program hittar du i Bas Barkarby:

 • Ekonomiprogrammet
 • Estetiska programmet
 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Samhällsvetenskapliga programmet
 • Teknikprogrammet

Järfälla gymnasium

KomTek

KomTek vill visa tjejer och killar att det är kul med teknik. Här får barn och ungdomar möjlighet att delta i spännande fritidsaktiviteter inom områdena teknik, design och entreprenörskap. KomTek vänder sig till barn och ungdomar som bor i kommunen eller har sin skolgång här.

KomTek

Konsthall

Järfälla är nu en kommun med två konsthallar! Konsthallen i Bas har nya tekniska förutsättningar. Här finns möjlighet att lyfta digitaliseringens möjligheter. Verk kan presenteras med hjälp av ny teknik. Besökare får undersöka, upptäcka och interagera. Längre fram blir här spännande konstpedagogik för mindre barn. Ett fokus blir att visa konst som speglar samtid och framtid. Konsthallen kommer även att bjuda in till delaktighet.

Bas konsthall

Kulturskolan

Järfälla kulturskola har kurser på fritiden för barn och unga i Järfälla. Kulturskolans har skräddarsydda lokaler på flera platser i Järfälla. I Bas Barkarby kommer det att finnas musikrum, ensemblerum, danssal, bildsal och dramasal. Här finns också möjlighet att använda scenen i huset för framträdanden. Under våren 2024 finns kurser inom bland annat:

 • Bild och form
 • Nycirkus
 • Film och media
 • Dans: Showjazz
 • Teater/drama: Dramalek och teaterlek
 • Musik: Fiol, piano och sång

Järfälla kulturskola

Blackbox och scenkonst för barn och unga

I Bas Barkarby finns nu en scen, en så kallad blackbox, för olika framträdanden, bland annat för teater, dans, nycirkus och musik. Här finns även bioduk och teknik för att visa film och hålla föredrag. Blackboxen har 300 sittplatser.

Scenkonst för barn och unga

Sporthall

Sporthallen i Bas Barkarby är en fullstor sporthall med måtten 40 x 20 meter. Sporthallen har även en läktare för publik. Sporthallen går att boka via sidan för lokalbokning.

Stor sporthall med bra publikkapacitet och utrustning för flera sporter.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp