Gå direkt till sidans innehåll

Naturguidningar

Häng med på guidade turer i Järfällas härliga natur! Här samlar vi de aktuella guidningarna. Alla turer är kostnadsfria.

Nu behöver du inte längre anmäla dig till turerna. Se varje turs samlingsplats och sedan är det bara att dyka upp. Varmt välkommen!

Kvarnberget och Bruket – spår av sin tid!

Tid och datum: Onsdag 25 augusti kl. 18.30-21.30.
Samlingsplats: Parkeringsplatsen vid Bruket, Görvälns naturreservat.
Övrig info: Längd cirka tre kilometer. Lite mer krävande tur, med stor höjdskillnad.

Brukets skidbacke är en konstgjort bergstopp, men har spännande partier av natur där många oväntade och ibland oönskade växter dyker upp. Kvarnberget intill erbjuder en mäktig utsikt över Mälaren och typisk hällmarksskog.

Läs mer

Solnedgång på Gåseborg

Tid och datum: Onsdag 1 september kl. 18.00-21.00.
Samlingsplats: Hummelmora parkeringsplats, Vattenverksvägen.

Vi går genom Hummelmora hage och till solnedgången på Gåseborg, där människor beundrat utsikten troligen ända sedan det började användas på 500-talet eKr. Vi passerar också fina Sandviks gård och Järfällas mäktigaste ek.

Läs mer

Fruns backe och Ormbacka – en historia i omdaning

Tid och datum: Lördag 25 september kl. 11-14.
Samlingsplats: Saldovägen 9C.
Så åker du kollektivt: Buss 541 eller 178, eller promenad från Barkarby pendeltågsstation.

Vi promenerar i gamla häradsvägens spår och lär oss skilja på gravrösen, gränsrösen och odlingsrösen. Hör mer om värdefulla ekar i skogsbrynet, gräsmarker och hur kulturvård och naturvård kan gå hand i hand. Och om kommande bostadsområden i närheten.

Läs mer

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp