Innehåll

Natur och kultur: Guidade turer

Upplev Järfällas natur och kultur genom att hänga med på guidade turer i våran härliga kommun. Här samlar vi de aktuella turerna. Alla turer är kostnadsfria.

Tisdagsturer till Barkarbystadens närmaste natur

Upptäck Barkarbystadens närmaste natur på en timme! Följ med på en lättsam, trevlig och inspirerande tur i Barkarbystadens närmaste omgivningar. Väder och intresse för dagen avgör vad vi tittar närmare på. Betesmark, svamp, myrstackarna i skogen, träden som växer närmast vår stenstad, eller kanske naturen i Västra Järvafältets naturreservat.

Tider och datum:
Tisdag 27 september 18.00-19.00.
Tisdag 11 oktober 17.00-18.00
Tisdag 25 oktober 17.00-18.00.
Samling: Ålsta utegym, mittemot Ålsta hage. Adress: Ålstavägen 17.
Övrig information: Turen är kostnadsfri. Du behöver inte anmäla dig innan, det är bara att dyka upp. Kläder efter väder.

Vålbergaskogen - trädgårdens betydelse för människa och natur

Tid och datum: Onsdag 12 oktober kl. 10.00-12.00.
Övrig information: Turen är 2,5 kilometer på enklare terräng.
Samlingsplats: Coop Barkarby centrum

Vi styr kosan mot typisk barrskog runt knuten i Vålberga som fått sitt namn från en gård. Vi nosar också på Förbifart Stockholm som tar form, och bebyggelse med kännetecken från olika tider. Trädgårdar och närliggande natur har stor betydelse för oss, inte minst för barn och äldre. Varför mår vi så bra där egentligen?

Kallhäll, Bolinderberget och Slammertorp

Tid och datum: Lördag 26 november kl. 11.00-14.00.
Lunch: Vi kommer att ha en lunchpaus så ta gärna med matsäck.
Samlingsplats: Kallhälls station, gångbron.
Turens längd: Cirka 3 kilometer.

Den lantliga miljön i Kallhäll förvandlades i början av 1900-talet till en industrimiljö med fabriksbyggnader och arbetarbostäder. Idag bor många på kanten av Görvälns naturreservat intill Mälarens strand. Vi besöker doldisen Bolinderberget med sin fina utsikt, och vidare ett senmedeltida kulturlandskap vid Slammertorp.

Fågelskådning med Järfälla ornitologiska klubb

Besök JOK:s webbsida för mer information

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp