Innehåll

Fiske

Om du gillar att fiska så erbjuder Järfälla många olika möjlig­heter till napp. I Järfälla finns fiske­vatten i Mälaren och i Översjön. 

Fiske i Översjön, Säbysjön eller Mälaren

Du får fiska från land i Över­sjön om du skaffar ett dag­fiske­kort eller är medlem i en fiskeklubb i kommunen. Dag­fiskekort kostar 30 kronor och gäller i 24 timmar. Inköps­ställena hittar du här:

I Mälaren får du fiska med fiskespö från land och båt utan att ha fiskekort eller vara medlem i en fiske­klubb. För dragrodd eller trolling måste du däremot vara medlem i en fiske­klubb.

I Säbysjön är det helt för­bjudet att fiska, både från land och från båt.

Läs mer om respektive fiskevatten:

Bli medlem i en fiske­klubb

Du som vill fiska ofta kan bli medlem i någon av de två fiske­klubbar som finns i kommunen – Jakobs­bergs Sport­fiske­klubb och Stäkets Sport- och Fiske­vårds­förening.

Fiske­tillsyn i Järfälla

Länsstyrelsen utser fiske­till­syns­män som kontrollerar att bestämmelserna om fiske följs. I Järfälla är det utvalda medlemmar i fiske­klubbarna Jakobsbergs Sport­fiske­klubb och Stäkets Sport-och Fiske­vårds­förening som har fiske­tillsyns­uppgiften.

Tillsynsmännen har rätt att beslagta fångst, utrustning och fordon/båt som påträffas i samband med otillåtet fiske för över­lämnande till polis till­sammans med anmälan om tjuvfiske.

Tips på tjuvfiske eller miss­tanke om tjuvfiske kan anmälas direkt på fisketillsyn@jsfk.se alternativt så kontaktar du kommunens servicecenter på telefon 08-580 285 00, så kontaktar de tillsyns­männen direkt. Fiske­tillsyns­mannen ska vid tjänstgöringen bära särskilt tjänstetecken.

Fågel­skydds­område

Som fiskare respekterar du själv­klart de skydd och restriktioner som finns för att värna våra fåglar och annat vilt. I Järfälla är ön Getholmen i Översjön ett fredat område under perioden 15 april till 30 juni. Här får du då inte gå i land.

Nät- och kräft­fiske

På kommunens vatten är inget nät- eller kräft­fiske tillåtet.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp