Gå direkt till sidans innehåll

Ägarbyte för VA- och avfalls­abonnemang

Vid flytt eller ut­hyr­ning ska en ägar­bytes­blankett för VA- och avfalls­abonne­manget fyllas i och skickas till kommunen.

Du som fastighets­ägare ska till­sammans med nya ägaren läsa av vatten­mätaren. Det är viktigt att båda parter skriver under blanketten innan den skickas in per post till kommunen. En signerad blankett kan också mejlas in till kontakt@jarfalla.se.

Vid uthyrning av fastigheten, markera på blanketten "hyres­gäst" om fakturan ska gå till hyres­gästen. Uteblir betalning informeras du som fastighets­ägare av kommunen. Som fastighets­ägare är du betalnings­skyldig om hyres­gästen inte betalar fakturan.

När vi har fått in din flytt­anmälan kommer en slut­faktura att skickas ut. På den fakturan kommer du se det belopp som du har kvar att betala till kommunen eller om det finns en tillgodo­summa.

Beställ ägarbytes­blankett

Jag önskar att få blanketten skickad via: * (obligatorisk)
Jag önskar att få blanketten skickad via:
Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp