Innehåll

Hämtning av större elavfall, kyl och frys

Här beställer du hämtning av större elavfall. Bor du i små­hus eller villa hämtas detta kostnadsfritt.

Större elavfall är kyl/frys, spis, mikrovågsugn, tvättmaskin, diskmaskin, torktumlare, fläkt och torkskåp. Varmvatten­beredare, fast installerade element och luftvärme­pumpar hämtas ej eftersom de räknas som fasta inven­tarier och kan kostnadsfritt lämnas på Görvälns åter­vinnings­central.

Hämtning sker fredag varannan vecka i olika kommun­delar. Jämna veckor i Skälby, Barkarby och Viksjö. Udda veckor i  Jakobsberg, Kallhäll och Stäket. 

Elavfallet ska placeras där hushålls­avfallet normalt hämtas (vid tomtgräns eller gemensam uppställnings­plats). Ställ ut avfallet tidigast kvällen innan och senast kl 7 på hämtnings­dagen.

Servicecenter behöver ta emot din beställning av hämtning fem (5) arbetsdagar innan hämtningsdag och kontaktar dig via e-post med bekräftelse på hämtnings­dag.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp