Gå direkt till sidans innehåll

Bygglov

Att bygga nytt, bygga till och bygga om är kul och spännande. Men det vi bygger finns kvar under lång tid och kan påverka både människa och miljö. Därför kan du behöva bygglov eller startbesked innan du sätter igång.

Vissa åtgärder kräver en ansökan om bygglov och i andra fall behöver du göra en anmälan, ansöka om rivningslov eller söka marklov. På följande sidor kommer vi att berätta allt du behöver veta och guida dig genom just ditt projekt.

Nästa steg är att läsa mer om hur bygglovsprocessen går till. Du kan också gå direkt till Behöver jag bygglov? för att ta reda på vad som gäller för ditt projekt.

Rådgivning

Välkommen att boka besök för personlig rådgivning för att få svar på dina frågor kring bygglov. Rådgivningen riktar sig till privatpersoner som inte redan har ett pågående ärende.

Nästa datum för tidsbokning är den 3 mars mellan kl. 14-16.00. Avsatt tid för ditt besök är 30 min. För att boka tid mejla till bokabygglov@jarfalla.se och ange vilken fastighet/adress din fråga gäller.


Är det här första gången du är inne och läser om bygglov? I så fall föreslår vi att du avsätter några minuter åt vår film nedan "Introduktion till bygglov".

Senast uppdaterad: 2020-01-17

Upp