Innehåll

Skolmat

I Järfälla kommun tillagas och serveras lunch till cirka 14 000 barn och ungdomar varje dag. Utgångs­punkten är att all mat som serveras ska vara god, vällagad och närings­riktig. Maten ska också vara fri från onödiga tillsatser och inköpen av ekologiska livsmedel ökar varje år.

Maten i Järfällas förskolor och skolor

Mat och måltider är centrala i våra liv och en källa till glädje, som mötes­plats och kultur­bärare. Våra mat­vanor har också stor betydelse för hälsa och väl­befinnande. Därför är det viktigt att äta bra mat regel­bundet - frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. För­skolan och skolan har enastående möjlig­heter att på ett posi­tivt och naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra mat­vanor hos barn och elever.I möjligaste mån tillagas maten från grunden. Vid ny- och ombyggnation strävar kommunen efter att bygga tillagnings­kök där maten lagas på plats.

Järfälla kommun har 33 förskole­kök och 22 skolkök som drivs i kommunens egen regi.

Riktlinjer och anvisningar

Kommun­full­mäktige har fastställt rikt­linjer och tillämp­nings­anvisningar för måltids­verksamheten i Järfälla kommun. Varje förskola och skola ansvarar själv för att riktlinjerna följs. Här kan du ta del av de olika doku­ment som finns.

Skolmjölksstödet

Mjölken som serveras i våra skolor och förskolor finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket. Skolmjölksstödet kan sökas av alla skolor både kommunala och fristående skolor från förskola till gymnasium. Syftet med detta EU-stöd är att ge fler elever möjlighet att dricka mjölk i skolan.

EU-logga

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp