Gå direkt till sidans innehåll

Skolmat

I Järfälla kommun tillagas och serveras lunch till cirka 14 000 barn och ungdomar varje dag. Utgångs­punkten är att all mat som serveras ska vara god, vällagad och närings­riktig. Maten ska också vara fri från onödiga tillsatser och inköpen av ekologiska livsmedel ökar varje år.

Maten i Järfällas förskolor och skolor

Mat och måltider är centrala i våra liv och en källa till glädje, som mötes­plats och kultur­bärare. Våra mat­vanor har också stor betydelse för hälsa och väl­befinnande. Därför är det viktigt att äta bra mat regel­bundet - frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. För­skolan och skolan har enastående möjlig­heter att på ett posi­tivt och naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra mat­vanor hos barn och elever.I möjligaste mån tillagas maten från grunden. Vid ny- och ombyggnation strävar kommunen efter att bygga tillagnings­kök där maten lagas på plats.

Järfälla kommun har 34 förskole­kök och 22 skolkök som drivs i kommunens egen regi.

Riktlinjer och anvisningar

Kommun­full­mäktige har fastställt rikt­linjer och tillämp­nings­anvisningar för måltids­verksamheten i Järfälla kommun. Varje förskola och skola ansvarar själv för att riktlinjerna följs. Här kan du ta del av de olika doku­ment som finns.

Senast uppdaterad: 2020-02-19

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp