Innehåll

Två barn bygger en lådbil.

Järfälla gymnasium arrangerar Stockholms första byggkollo

Järfälla Gymnasium, i samarbete med BYN och Byggföretagen, öppnar dörrarna för Stockholms första Byggkollo under sommaren 2024. Detta initiativ syftar till att erbjuda unga en möjlighet att utforska byggbranschens spännande värld genom en vecka fylld med lek, lärande och kreativa projekt.

Curt Sandgren, byggläraren på Järfälla Gymnasium, var en av de drivande krafterna bakom förverkligandet av idén till byggkollot.

– Att kunna introducera barn till byggbranschen i en sådan här kontext är en fantastisk möjlighet. Det kommer vara spännande att se hur deras intresse väcks och hur de tar till sig kunskap genom att arbeta med händerna.

Under Byggkollot kommer barnen att få möjlighet att bygga lådbilar tillsammans och avsluta veckan med ett spännande lådbilsrace. För att säkerställa deras säkerhet kommer skyddsutrustning att tillhandahållas, samt lunch och mellanmål för att hålla energin på topp hela dagen.

Robin Sundberg från BYN (Byggbranschens yrkesnämnd) och Byggföretagen, en av projektledarna för byggkollot betonar vikten av samarbetet med Järfälla Gymnasium.

– Det är fantastiskt att få möjlighet att presentera och låta barn utforska byggbranschens spännande värld tillsammans med skolan. Samarbetet öppnar upp nya möjligheter att väcka intresse för praktiska och kreativa yrken redan i tidig ålder.

Anmälan

Anmälan är öppen från 15 april till och med 8 maj och kostnaden för hela veckan är 150 kr. Platserna kommer att lottas ut vid fler anmälningar än tillgängliga platser.

Datum: Torsdagen den 13 juni - onsdagen den 19 juni (med undantag under helgen).

Tid: 09.00 - 15.00 (fredag till kl. 14.00).

För vem: Barn som är skrivna i Järfälla och som under anmälningsperioden går i årskurs 2, 3 och 4.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp