Innehåll

Starta och driva företag

Funderar du på att starta eget? Grattis! Du är på väg mot en väldigt rolig erfarenhet. Men säkert har du många frågor och funderingar, oavsett om du ännu inte startat eget eller om du drivit företag ett litet tag. Det finns dock ett stort antal myndigheter och organisationer som kan ge dig råd och information, här har vi samlat de viktigaste.

Nyföretagar­Centrum Järfälla

Hos NyföretagarCentrum får du som är blivande eller nybliven företagare kostnadsfri och konfidentiell rådgivning av bästa tänkbara kvalitet. NyföretagarCentrums mål är att öka nyföretagandet i Järfälla. Kontoret i Järfälla är en del av en riksomfattande organisation med cirka 100 filialer. NyföretagarCentrum Järfälla är en ideell organisation som består av representanter för det lokala näringslivet och Järfälla kommun.

Kontaktuppgifter

NyföretagarCentrum Järfälla
Riddarplatsen 36, plan 7 (Jakobsbergs centrum)
177 30 Järfälla
Telefon: 010-151 11 40
E-post: jarfalla@nyforetagarcentrum.se
Webb: www.nyforetagarcentrum.se/jarfalla

Verksamt

Verksamt är en mycket användbar portal med samlad information och e-tjänster från Skatteverket, Bolagsverket, Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen för dig som ska starta, driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag.

Länk till företagsportalen Verksamt

Skatteverket

Som företagare kommer du förr eller senare i kontakt med Skatteverket. På Skatteverkets webbplats kan du få information om och hantera exempelvis moms- och arbetsgivardeklarationer, skattekonto med mera.

Länk till Skatteverket

Bolagsverket

Det är hos Bolagsverket som du registrerar ditt företag, gör ändringar i företagsformen och lämnar in din årsredovisning. Bolagsverket är ett affärsdrivande statligt verk och därför kan du också köpa företagsinformation härifrån.

Länk till Bolagsverket

Almi

Almi är en statlig bolagskoncern med uppdrag att skapa möjligheter för bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Almi erbjuder tillväxt- och innovationsrådgivning, riskvilliga lån och krediter, samt riskkapital.

Länk till Almi

IFS Rådgivning

IFS – Internationella företagarföreningen i Sverige – är en del av Almi med särskilt fokus på att ge stöd till personer med invandrarbakgrund som vill starta och driva företag i Sverige. IFS erbjuder kostnadsfri företagsrådgivning på flera olika språk.

Länk till IFS

Järfälla kommun

För vissa verksamheter behövs tillstånd från kommunen. Se Tillstånd, regler och tillsyn för mer information. Kommunen kan även ge information om lokala nätverk, näringslivs­struktur, grundläggande statistik med mera.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp