Innehåll

Restauranger inom äldreomsorgen

Järfälla kommun driver fyra restaurangkök inom äldreomsorgen. Hit är alla välkomna för en god och prisvärd lunch och en stunds samvaro.

Matlåda för dig som är 65 + och behöver stöd

För dig som är över 65 år med behov av stöd finns det möjlighet att köpa matlåda från restaurangerna. Du behöver inte förbeställa matlåda. För att få matlådan hemlevererad behöver du ett biståndsbeslut om matdistribution.

Läs mer om matdistribution

Maten i Järfällas äldreomsorg

Järfälla kommuns fyra restaurangkök inom äldreomsorgen tillagar och serverar cirka 1000 portioner varje dag. Maten serveras på vård- och omsorgsboenden, i matlådor och till restauranggäster.

Utgångs­punkten är att all mat som serveras ska vara god, vällagad och närings­riktig. Maten ska också vara fri från onödiga tillsatser och inköpen av ekologiska livsmedel ökar varje år. Vi försöker laga maten från grunden.

Matsedlarna följer de rikt­linjer som Livsmedels­verket ger i "Bra måltider i äldreomsorgen". Matsedlarna tas fram säsongsvis och i planerings­arbetet får såväl brukare som måltids­personal lämna syn­punkter.

Att maten ska vara närings­riktig är självklart, men minst lika viktigt är att maten serveras och dukas fram på ett trevligt sätt.

Restauranger

Restaurangerna är öppna alla dagar klockan 11.00–13.00

Restaurang Flottiljen har endast öppet vardagar.

Restaurang Solhöjden har sommarstängt mellan 15 juni och 25 augusti.

Restaurang Ikaros

Jaktplan 2 i Barkarby.

Telefon 08-580 296 87

Restaurang Solhöjden

Under sommarperioden 15 juni till 25 augusti kommer restaurangen hålla sommarstängt.

Tallbohovs vård- och omsorgsboende, Snapphanevägen 22, 177 54 Järfälla

Telefon 08-580 229 81

Restaurang Kärnmakaren

Kärnmakargränd 3, 176 71 Järfälla.

Telefon 08-580 229 92

Restaurang Flottiljen

Korpralsvägen 55

Flottiljens vård- och omsorgsboende, Korpralsvägen 51-55, 177 43 Järfälla

Telefon 08-580 245 88

Stängt: lördagar och söndagar

Lunch och middag

På Björkens-, Ekens-, Olovslunds-, Flottiljen-, Linden, Lönnen och Tallbohovsvård- och omsorgsboenden samt Kastanjens korttidsboende serveras pensionärerna lunch och middag alla dagar i veckan.

Prislista 2024 Pdf, 404.5 kB.

Meny vård- och omsorgsboenden

Meny - vecka 25-28 Pdf, 122.9 kB.

Meny - vecka 29-32 Pdf, 122.6 kB.

Meny matlåda

Meny - vecka 25-28 Pdf, 140.6 kB.

Meny - vecka 29-32 Pdf, 135.6 kB.

Meny restauranggäster

Meny - vecka 25-28 Pdf, 93.5 kB.

Meny - vecka 29-32 Pdf, 111 kB.

Luncha i Barkarbystaden på Flottiljen

På restaurang Flottiljen är alla välkomna. Våra främsta gäster är pensionärer, men även gäster som arbetar i närheten brukar titta in. I angränsning till restaurangen finns även seniorträffen Barkarbystaden, där pågår aktiviteter varje dag.

Vårt team består av tre kockar och en arbetsledare. Vi tillagar lunch, middag och dessert till fyra vård- och omsorgsboenden. Utöver detta driver vi även restaurang för allmänheten måndag-fredag klockan 11-13.

Våra mest efterfrågade rätter tillhör husmanskosten, men vi har rätter som sticker ut lite extra, till exempel kålpudding, laxpudding och olika kycklingrätter. Förra julen arrangerades julbord och framöver planerar vi även pubkvällar och andra evenemang.

Vi brinner för kvalitén och för att maten är god och näringsriktig. Men alla delar av köket är viktiga, särskilt när det kommer till att hantera mat för personer med specifika allergier eller andra behov tex konsistensanpassningar.

Utöver köksarbetet besöker vi boenden där vi levererar mat. Vi lyssnar på kunderna, tar emot synpunkter och önskemål för att fortsätta utveckla verksamheten. Alla bidrar till restaurangens framgång.

”Kockarna som jobbar på Flottiljen är duktiga och kunniga samt stöttar varandra. För mig som arbetsledare är det viktigt att alla mår bra och trivs på jobbet. När gästerna är nöjda, blir vi nöjda!”

- Deran Khatchadourian, arbetsledare, restaurang Flottiljen

Miljöarbete

Vi tänker på miljön genom att dagligen arbeta med matsvinnet genom att:

  • portionsberäkna måltider
  • planera inköp
  • menyplanering
  • kostråd på vård- och omsorgsboenden

Riktlinjer och anvisningar

I Järfälla jobbar personalen utifrån kommunens riktlinjer:

Järfällas riktlinjer för måltider på vård- och omsorgsboende Pdf, 404.7 kB.

Järfällas riktlinjer för måltider via hemtjänst Pdf, 410.9 kB.

Riktlinjer från Livsmedels­verket är vägledande

Tyck till!

Vi vill gärna veta vad du tycker om maten och servicen kring maten. Har du synpunkter säg det gärna direkt till oss! Kontakta Kristina Sohlberg, restaurangchef:

Telefon: 08-580 229 03

E-post: Kristina.Sohlberg@jarfalla.se

En annan möjlighet är att en gång per år svara på vår kundenkät. Vård- och omsorgsboendena har matråd, där hyresgäster och medarbetare lämnar synpunkter på maten.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp