Innehåll

Djur­tillstånd

Länsstyrelsen i Stockholm har ansvaret för djur­skyddet i Järfälla. Här hittar du mer information om djurskydd.

Kontakta Läns­styrelsen om du:

  • söker tillstånd och god­kännanden till olika verksamheter med djur till exempel för­prövning av stallar, an­läggningar för offentlig förevisning av djur eller tillstånd för till exempel ridskolor, hunddagis, hund- och kattavel, djuraffärer med flera.
  • misstänker att djur far illa. Anmälan kan göras anonymt.

Om det är akut och du inte kan nå Länsstyrelsen, kontakta polisen, telefon 114 14.

Tillstånd för orm och höns etc

För nötkreatur, häst, get, får eller svin, pälsdjur eller fjäderfä som inte är säll­skapsdjur samt orm krävs tillstånd enligt de lokala hälsoskydds­föreskrifterna.

Djur som upplevs störande

Bristande skötsel och tillsyn kan medföra att djur blir störande för grannar och omgivning. Exempel är när en hund skäller länge och ihållande, eller om man på en villatomt har djur­spillning i sådan omfattning att lukten stör grannarna. Tala alltid i första hand med djurägaren, kontakta annars kommunen.

Bortsprungna eller upphittade djur

Hundar, katter, papegojor och andra djur som förlorats eller upphittats bör anmälas till polisen. Är hunden eller katten öron- eller chipmärkt kan man ringa Svenska Kennelklubben, telefon 08-795 30 00, och få uppgifter om ägaren. Kattföreningars webbplatser har också uppgifter om bortsprungna och upphittade katter.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp