Gå direkt till sidans innehåll

Integra­tions­arbetet i Järfälla

Järfälla kommun arbetar aktivt med integration och mot­tagande. Arbetet sker såväl inom organi­sationen som i sam­verkan med andra parter.

Information för dig som är ny i Sverige

Information för dig som är asylsökande i Järfälla (programmet Asyl i Järfälla)

Information för dig som vill hjälpa eller ingår i förening/trossamfund

Bli Järfällakompis eller fadderfamilj

Bli mentor för en nyanländ person

Information för företag i Järfälla

Vår vision för integrationsarbetet - Ett starkt och sammanhållet JärfällaPDF

Asyl i Järfälla

Du som bor i Järfälla, är 18 år eller äldre och är asylsökande erbjuds ett 8 veckors kostnadsfritt utbildningsprogram. Kurslitteratur ingår samt diplom efter avslutat program. Här får du ett välkomstpaket, introduktion, undervisning i svenska, samhällsinformation och arbetsmarknadsintroduktion - att arbeta i Sverige. Dessutom information om föreningslivet i Sverige och olika sätt att få nya vänner och delta i våra aktiviteter. Vill du veta mer? Maila integration@jarfalla.se!

Se mer information och karta här

Kontakta oss

Har du frågor kring integration och mottagande kan du kontakta integration@jarfalla.se.

Svenska med baby söker fler volontärer/ledare!

Våra samverkanspartners Svenska med baby söker fler ledare/volontärer. Läs mer på deras respektive hemsidor och engagera dig gärna!

Vi behöver fler fadderfamiljer för nyanlända!

Vill din familj göra något meningsfullt och roligt? Skapa kontakt med en nyanländ familj och dela upplevelser, diskussioner och aktiviteter tillsammans! Som fadderfamilj hjälper ni en nyanländ familj med råd och tips, utöka nätverk och att lära sig språk. Ni blir ett viktigt stöd för familjen i att komma in i samhället och får själva nya vänskapsband och kulturellt utbyte medan ni välkomnar dem till Järfälla.
För mer information och anmälan, kontakta integration@jarfalla.se.

Vill du bli Järfällakompis?

Vill du anmäla intresse för att bli Järfällakompis (vän med en nyanländ) eller bli fadderfamilj för en nyanländ familj är du välkommen att kontakta integration@jarfalla.se.

Är du ny i Järfälla?

Du som nyligen har kommit hit är välkommen att läsa mer under sidan Ny i Sverige.

Vill du engagera dig i integrationsarbetet?

Du som representerar ett företag eller förening/trossamfund är välkommen att läsa mer om den samverkansplattform kring integrationsfrågor som Järfälla kommun bygger upp tillsammans med civilsamhälle och näringsliv.

Är du privatperson och vill engagera dig - läs mer under Så kan du hjälpa!

Du kan följa oss på FacebookIntegration Järfälla (för dig som är intresserad av integrationsfrågor) eller Ny i Järfälla (för dig som är ny i Sverige eller funktionärer som är intresserade av att delta i event för nyanlända).

För allmänna frågor kan du kontakta integration@jarfalla.se.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp