Gå direkt till sidans innehåll

Järfälla­kompis

Vill du bli kompis med en nyanländ person i Järfälla? Häng med på någon av våra mingel­träffar.

Som Järfällakompis kan du som bor eller arbetar i Järfälla bli vän med en nyanländ person, som har kommit till Sverige från ett annat land. Som redan etablerad i det svenska samhället kan du göra en insats och vara till viktig hjälp för den ny­anlände, samtidigt som den nya vänskapen kan vara givande för dig själv, dina vänner eller din familj. Järfällakompis är ett koncept kopplat till arbetet med integration och mottagande i Järfälla, samordnat av Järfälla kommun tillsammans med våra samarbetspartners i civilsamhället, särskilt Järfällanavet för integration, som är med och tar fram, utvecklar och driver konceptet.

Som familj kan man även bli fadderfamilj för en nyanländ familj.

Välkommen att ladda ner mer information om vad det innebär att vara Järfälla­kompisPDF!

Häng med på nästa mingel­träff för Järfälla­kompisar!

Mingelträffar för Järfälla­kompisar ordnas regelbundet. Normalt hittar du datum för nästa träff, när fastställt, på förstasidan om integrations­arbetet under www.jarfalla.se/integration. Vill du bli Järfälla­kompis (etablerad svensk vän med nyanländ)? Välkommen med intresseanmälan till integration@jarfalla.se.

Anmäl dig som Järfälla­kompis!

Sänd ett mail med ditt namn, din ålder, telefon­nummer och e-postadress till integration@jarfalla.se så får du mer information. 

Senast uppdaterad: 2019-03-08

Upp