Innehåll

Etablera ditt företag i Järfälla

I Järfälla finns ett mångsidigt närings­liv och kommunen arbetar med att ständigt förbättra företags­klimatet och föra en dialog med de lokala företagen.

I Järfälla kommun finns ungefär 6 000 registrerade företag. 60 procent är enmansföretag och 85 procent har färre än 10 anställda. Den största arbets­givaren är Järfälla kommun med cirka 3 700 anställda. Saab, Arla Foods, IKEA, Dahl, UPS och PostNord tillhör de största företagen i kommunen. Företagstjänster och parti- och detaljhandel är de största företags­bransch­erna.

Flest arbets­tillfällen finns inom handel, utbildning, vård och omsorg samt till­verkning. Järfälla förknippas ofta med handel – Barkarby handels­plats är ett av Sveriges största handels­­områden och Jakobsbergs centrum är en populär shopping­­galleria.

En av Stockholms viktigaste framtida kollektiv­trafik­punkter finns i Barkarby. Här kommer det finnas buss, fjärrtåg, tunnelbana, pendel­tåg och cykel­anslut­ning. Fram till år 2030 ska det byggas 14 000 nya bostäder och skapas tusentals nya arbetsplatser i kommunen, främst i utbygg­nads­området Barkarbystaden.

Järfällas näringslivsavdelning

Järfällas näringslivsavdelning är din väg väg in till kommunen som företagare. Vårt uppdrag i kommunen är att arbeta med näringslivsservice, nyetableringar, nyföretagande och besöksnäring.

Kontakta oss om du vill vill veta mer om näringslivet och investeringsmöjligheter i Järfälla!

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp