Gå direkt till sidans innehåll

Kallhäll - ett centrum i förvandling

Ett tillgänglighets­anpassat centrum med ny plattsättning, konstverk, en liten fontän, träd, ny belysning, två torg­platser och en ny julgransfot. Välkommen till nya Kallhäll.

Visionsbild av det cirka fyra meter höga konstverket IO!

Vad innebär ombyggnationen?

Målet med ombyggnationen av centrumytorna i Kallhäll är ett torg som känns tryggare och ljusare och som är mer tillgänglighets­anpassat.

Marknivåerna på hela ytorna har justerats för att få det planare och bättre anpassat till entréer. Platsen anpassas också för räddnings­tjänsten som lättare kommer fram om det skulle behövas.

Torget får en ny fontän i form av en skål (tre meter i diameter) med ett mönster som inspirerats från ett av föremålen på Bolinder­muséet, ett konstverk som även kommer fungera som sittplats gjort av konstnären Birgitta Muhr och nya träd.

Senast uppdaterad: 2018-03-23

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet




Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.



Upp