Gå direkt till sidans innehåll

Familje­hem till barn och ungdomar

Vi har behov av fler familje­hem för barn och unga i kommunen. Första steget för dig som är intresserad är att fylla i en intresse­anmälan.

Familjehems­gruppen i Järfälla arbetar med att rekrytera, utreda och utbilda nya familje­hem för barn och tonåringar. Vi arbetar också med att följa upp, stötta och vägleda familje­hemmen.

Vill du bli familjehem?

Alla som vill bli familje­hem måste först utredas grundligt. Det gör vi utifrån barnets bästa. Första steget är att du/ni får fylla i en intresse­anmälan och svara på några frågor. Vi kräver att man har en stabil livssituation. 

Gör så här:

Börja med att fyll i din intresseanmälan via webbformuläret

Vad händer sedan?

Utredningsprocessen tar mellan 3-4 månader och innefattar bland annat hem­besök, enskilda samtal, samtal med barn i familjen, djup­intervjuer, referens­tagning och registerutdrag med hjälp av fullmakt.

Fullmakt tar vi för barnets bästa

Fullmakten behöver vi för att få er tillåtelse att hämta in registerutdrag från Polisen, Kronofogde­myndigheten, Försäkrings­kassan samt social­registret. I princip krävs att man inte förekommer i något av dessa register. Det gör vi utifrån barnets bästa.

Här kan du läsa mer om att vara familjehem

Senast uppdaterad: 2018-09-19

Upp