Innehåll

Dagverk­samhet

I Järfällas olika dag­verk­samheter kan du som är 55+ och har en demens­sjukdom samt att du bor hemma, delta i aktiviteter och social samvaro. För att delta i dagverksamhet behöver du först ansöka i e-tjänsten eller via blankett.

Resor till och från dagverksamheten

Resorna sköts av chaufförer från kommunens egen transportservice.

Så ansöker du om dagverksamhet

För att delta i dagverk­sam­heten och få turbundna resor dit måste du ha ett bistånds­beslut från kommunens hand­läggare. Du eller din företrädare måste själv ansöka om dagverk­sam­het i e-tjänsten eller blanketten som du hittar i e-tjänsten nedan. En handläggare ringer sedan upp dig med beslut inom några dagar.

Frågor om dagverksamhet

Om du har frågor om att ansöka är du väl­kommen att vända dig till kommunens service­center. Tillsammans går vi i genom vilka insatser och stöd som finns och hur du ansöker. Du kan också få hjälp att fylla i ansökan via dator i servicecenters besökslokal på Riddarplatsen 5 i Jakobsberg.

Telefon: 08-580 285 00

E-post: kontakt@jarfalla.se

Ansök via e-tjänst eller blankett

Du kan ansöka via kommunens e-tjänst bistånd och hjälp eller blankett, som finns att hämta i e-tjänsten. Kontakta servicecenter om du istället behöver få blankett hemskickad.

E-tjänst bistånd och hjälp - ansökan

Blanketter finns att hämta i e-tjänsten

Avgifter dag­verksamhet

Aktuella avgifter för dagverksamhet

Välja dag­verksamhet

I Järfälla får du själv välja var du vill delta i den dag­verk­samhet du blivit beviljad. Du väljer mellan dagverksamheterna här nedanför.

Valet är ditt - för dig som ska välja dagverksamhet Pdf, 110.9 kB.

Dagverksamhet Barkarby

Här finns många aktiviteter som sker både i grupp och individuellt, till exempel pro­menader, musik, hög­läsning, kortspel, bakning och film­visning. Här finns två inriktningar - en dagverksamhet och Metsola, en finsk dagverksamhet för dig som pratar finska och har minnesproblematik.

Telefon: 08-580 299 09

Webbplats för dagverksamhet Barkarby

Infoblad för dagverksamhet Barkarby Pdf, 135 kB.

Dagverksamhet Metsola

För dig 55+ som pratar finska och har minnesproblematik eller demensdiagnos. Här fylls dagarna med mycket skratt och härliga toner av finsk musik i hemtrevliga lokaler. Varje dag har vi olika aktiviteter för en meningsfull och fungerande vardag. Dagverksamheten ligger i Barkarby.

Telefon: 08-580 292 80

Infoblad för dagverksamhet Metsola Pdf, 133.3 kB.

Läs mer om Metsola i vår broschyr (på svenska) Pdf, 881.9 kB.

Läs mer om Metsola i vår broschyr (på finska) Pdf, 872.9 kB.

Dagverksamhet Kallhäll

På dagverksamheten får du många tillfällen till social gemenskap och olika aktiv­iteter, till exempel gymnastik, sång och musik, sällskaps­spel, bingo, promenader, massage, bakning och dataspel.

Telefon: 08- 580 289 33

Webbplats för dagverksamhet Kallhäll

Infoblad för dagverksamhet Kallhäll Pdf, 132.1 kB.

Dagverksamhet Tallbohov

Dagverksamheten har demensinriktning. Här finns många tillfällen till social gemenskap och olika aktiv­iteter, till exempel gymnastik, sång och musik, sällskaps­spel, bingo och promenader.

Telefon: 08-580 229 82

Webbplats för dagverksamhet Tallbohov

Infoblad för dagverksamhet Tallbohov Pdf, 128.5 kB.

Dagverksamhet Oasen i Viksjö

Oasen är en dagverksamhet med demensinrikting. Grunden är social samvaro och trygghet i gruppen och varje dag har en fast struktur. Aktiviteterna bygger på vardagssysslor som är välkända för deltagarna.

Verksamheten är tillfälligt flyttad till Arrendevägen 27-29. Verksamheten kommer att flytta till Barkarby under våren 2024.

Telefon: 08-580 299 10

Infoblad för dagverksamhet Oasen Pdf, 134 kB.

Kontakta oss

Kontakta servicecenter 08-580 285 00 eller din hand­läggare på äldreenheten eller enheten funktions­ned­sättning så får du hjälp med din ansökan.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp