Innehåll

Dagverk­samhet

Dagverksamhet är en biståndsbedömd verksamhet för dig som bor kvar hemma och vill ha en aktivare vardag. Hit kan du komma för att få en meningsfull och stimulerande tillvaro i gemenskap med andra. Du som är över 55 år och har en kognitiv/demens sjukdom kan ansöka om dagverksamhet.

På dagverksamheterna erbjuds social gemenskap, aktiviteter och stöd i vardagen, vilket förlänger möjligheten att bo kvar hemma.

Verksamheten bygger på social samvaro med högläsning, frågesport och goda samtal kring fika- och matbordet.

Vår målsättning är också att ge närstående avlösning och stöd, samtidigt som vi gör det möjligt för dig att bo kvar i det egna hemmet.

Vi utgår från individens behov och förmåga för att skapa en trygg miljö och stärka självkänslan hos våra besökare.

Två damer som pratar med varandra

Vi som jobbar här

Personalen består av undersköterskor och vårdbiträden med lång erfarenhet av att arbeta på dagverksamhet. Sjuksköterska och arbetsterapeut/fysioterapeut finns att tillgå.

Stjärnmärkt

Dagverksamheterna i Järfälla är Stjärnmärkta. Det innebär att personalen har genomgått en utbildningsmodell som har tagits fram av Svenskt demenscentrum där de fått kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, vilket utgår från Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom.

Hur kan en dag se ut

 

Vi startar dagen med att äta frukost tillsammans och vi planerar aktiviteterna för dagen. Efter frukosten har vi någon fysisk aktivitet för de som önskar, det kan var sittgymnastik, träning i gymmet för de dagverksamheter som har tillgång till det, dans eller promenad i närområdet. Lunchen äter vi gemensamt i någon av våra restaurangerna. Menyn hittar du här.

Resor till och från dagverksamheten

Resorna sköts av chaufförer från kommunens egen transportservice.

Välja dag­verksamhet

I Järfälla får du själv välja var du vill delta i den dag­verk­samhet du blivit beviljad. Du väljer mellan dagverksamheterna här nedanför.

Avgifter dag­verksamhet

Aktuella avgifter för dagverksamhet

Dagverksamhet Barkarby

Dagverksamheten Barkarby ligger i Barkarby centrum. Vi har förutom våra egna hemtrevliga lokaler tillgång till ett motionsrum med träningsredskap, där det finns möjlighet att träna, cykla eller delta i gymnastik för den som vill.

Läs mer om Dagverksamhet Barkarby

Dagverksamhet Metsola

Dagverksamheten Metsola ligger i Barkarby och är en mindre verksamhet för dig som är finskspråkig. Verksamheten uppmärksammar finska högtider och tar del av kulturaktiviteter på finska.

Läs mer om Metsola

Dagverksamhet Kallhäll

Verksamheten bedrivs i en hemlik och trivsam miljö med flera uteplatser som utnyttjas flitigt under varma dagar. Vi äter vår lunch på Restaurang Kärnmakaren.

Läs mer om dagverksamhet Kallhäll

Dagverksamhet Jakobsberg

Dagverksamheten Jakobsberg ligger i ett bostadsområde med flera trevliga promenadvägar. Våra lokaler är ljusa och hemtrevliga och har en stor härlig uteplats som används flitigt under varma dagar.

.

Läs mer om dagverksamhet Jakobsberg

Dagverksamhet Oasen i Viksjö

Dagverksamheten Oasen är tillfälligt flyttad till Arrendevägen 27-29. Verksamheten kommer att flytta till Barkarby 24 april 2024.

Läs mer om dagverksamhet Oasen

Dagverksamhet Barkarby - Tidig fas

I Barkarby ligger en mindre dagverksamhet för dig som är i tidig fas av kognitiv sjukdom och som orkar delta i en mer fysiskt aktiv verksamhet.

Läs mer om dagverksamhet Oasen

Så ansöker du om dagverksamhet

För att delta i dagverk­sam­heten och få turbundna resor dit måste du ha ett bistånds­beslut från kommunens hand­läggare. Du eller din företrädare måste själv ansöka om dagverk­sam­het i e-tjänsten eller blanketten som du hittar i e-tjänsten nedan. En handläggare ringer sedan upp dig med beslut inom några dagar.

Frågor om dagverksamhet

Om du har frågor om att ansöka är du väl­kommen att vända dig till kommunens service­center. Tillsammans går vi i genom vilka insatser och stöd som finns och hur du ansöker. Du kan också få hjälp att fylla i ansökan via dator i servicecenters besökslokal på Riddarplatsen 5 i Jakobsberg.

Telefon: 08-580 285 00

E-post: kontakt@jarfalla.se

Ansök via e-tjänst eller blankett

Du kan ansöka via kommunens e-tjänst bistånd och hjälp eller blankett, som finns att hämta i e-tjänsten. Kontakta servicecenter om du istället behöver få blankett hemskickad.

E-tjänst bistånd och hjälp - ansökan

Blanketter finns att hämta i e-tjänsten

Kontakta oss

Kontakta servicecenter 08-580 285 00 eller din hand­läggare på äldreenheten eller enheten funktions­ned­sättning så får du hjälp med din ansökan.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp