Valborgs­mässo­firande

Valborgsmässo­afton är en liten startsignal för vårens antågande. Vill du arrangera och ta ansvar för en valborgs­mässoeld på offentlig plats? Det krävs ett tillstånd från polisen för detta. När du har du fått polistillstånd ska även en anmälan om bålet göras till brand­försvarets räddnings­central.

Bedömning för godkännande sker ur brandsäkerhets­synpunkt, tillgänglighets­synpunkt och trafiksäkerhets­synpunkt. Ansökan ska skickas till Polis­myndigheten i god tid före aktuell dag. Blankett finns på polisens hem­sida. Järfälla kommun tar del av ansökan och lämnar yttrande. Det är polisen som skriver tillståndet.

Anvisningar från kommunen

Placering, utformning och god tillsyn är viktigt och det finns därför vissa regler och anvisningar om hur valborgs­mässoplatsen/firandet ska utformas.

Läs de anvisningar som kommunen lämnarPDF

Anvisningar från polis och brandkår

I tillståndsbeviset från polismyndigheten står alla polisens krav. Läs även de krav brandkåren ställer i dokumentet Brandskydds­åtgärder vid valborgsmässo­eldar. Denna information finns på Brandkåren Attundas webbplatslänk till annan webbplats. Där finns även blankett för anmälan till Räddnings­centralen.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?