Innehåll

Kontakta Järfällas trygghetsnummer om du stöter på en otrygg situation

Vi har väktare som rör sig i hela Järfälla kommun under eftermiddagar, kvällar och helgnätter. Via trygghetsnumret kan du komma i kontakt med en larmcentral som kan skicka väktare till en otrygg plats.

Du når larmcentralen på telefonnummer 010-210 94 44 är till för alla i Järfälla som känner otrygghet.

Fyra väktare fördelade på två bilar rör sig runt i kommunen under söndagar till torsdagar klockan 15–01 samt fredagar till lördagar klockan 15–03. Du kan ringa trygghetsnumret under samma tid som väktarna är ute.

Väktarna bidrar till ökad trygghet genom närvaro, rapportering samt agerande på samtal till trygghetsnumret som du kan ringa om du känner otrygghet.

Numret är för otrygga situationer som har potential att stävjas via närvaro och/eller rapportering från väktare.

Om du är i en akut situation ska du fortfarande ringa 112

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp