Gå direkt till sidans innehåll

Trygghetsnumret

Vi har väktare som rör sig i hela Järfälla kommun under eftermiddagar, kvällar och helgnätter. Via trygghetsnumret kan du komma i kontakt med en larmcentral som kan skicka väktare till en otrygg plats.

Du når larmcentralen på telefonnummer 010-210 94 44 är till för alla i Järfälla som känner otrygghet. Numret är öppet under den tid väktarna är i tjänst.

Fyra väktare fördelade på två bilar rör sig runt i kommunen under söndagar till torsdagar klockan 16–00 samt fredagar till lördagar klockan 16–02. Väktarna ska bidra till ökad trygghet genom närvaro, rapportering samt agerande på samtal till trygghetsnumret som du kan ringa om du känner otrygghet.

Numret är för otrygga situationer som har potential att stävjas via närvaro och/eller rapportering från väktare. Om du är i en akut situation ska du fortfarande ringa 112.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp