Gå direkt till sidans innehåll

Förändra ditt avfallsabonnemang

Bild på ett brunsvart matavfallskärl samt ett grönt restavfallskärl.

Under 2020 genomförde vi ett antal förändringar för en mer miljövänlig avfallshantering. På den här sidan kan du, med hjälp av våra e-tjänster, påverka din avfallshantering.

Räkna ut din kostnad

Vilken lösning passar dig bäst? Ett grönt restavfallskärl som rymmer 190 liter och som hämtas var fjärde vecka, eller ett vanligt 140-liters som hämtas varannan vecka? Jämför och räkna ut genom att klicka på länken nedan.

Räkna ut din kostnad och jämför de olika alternativen

Byt hämtningsintervall eller ändra storlek på ditt gröna kärl

Via vår e-tjänst kan du anmäla att du vill göra ändringar för ditt avfallsabonnemang. Här kan du ändra hur ofta ditt restavfall kommer att hämtas och anmäla att du vill ha en annan storlek på ditt gröna restavfallskärl. Att byta till ett större eller mindre kärl kostar 145 kr, och den summan hamnar på din nästa avfallsfaktura.

Det är endast du som står som fakturamottagare som kan ändra abonnemanget. Läs på fakturan vem i hushållet som abonnemanget står på. Finns det två namn på fakturan kan dessa två göra ändringar, men finns endast ett namn kan alltså endast den personen använda e-tjänsten nedan.

Notera att du som företrädare för en förening eller av annan anledning inte får en personlig avfallsfaktura, behöver kontakta Servicecenter för hjälp med att ändra befintligt abonnemang.

Dela restavfalls- och/eller matavfallskärl med granne

Anmäl via vår e-tjänst att du vill dela kärl med en eller två grannar

Anmäl att du vill ha ett extra grönt restavfallskärl

Om ditt restavfall hämtas varannan vecka har du möjlighet att anmäla att du vill ha ett extra restavfallskärl.

Använd vår e-tjänst för att anmäla att du vill ha ett extra restavfallskärl

Anmäl att du vill använda egen kompost

Anmäl via vår e-tjänst att du vill använda egen kompost

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp