Vklass

Vklass är Järfälla kommuns lärportal i för-, grund-, gym­nasie­skola samt vuxen­utbildning. Här hittar du mycket av den information som rör ditt barns skol­gång. I Vklass kan du bland annat anmäla frånvaro samt se eleven/barnets schema och närvaro.

Första gången du använder Vklass

I Vklass på webben finns utökad information om ditt barn och därför behöver du en e-legitimation för att logga in där. Behöver du skaffa en e-legitimation eller vill veta mer läs på www.bankid.comlänk till annan webbplats.

När du loggar in i Vklass för första gången:

  1. Registrera dina kontaktuppgifter (e-postadress och mobil­nummer).
  2. Upptäck möjligheterna med Vklass. Under Hjälp/support finns instruktions­filmer och instruktioner.

Vklass - när och var det passar dig

Som vårdnads­havare kan du, när som helst, logga in i Vklass. Både från din dator, smart­phone och surfplatta. Dessutom kan du logga in på appen i din smarta telefon. Appen laddar du ner gratis. Stöd finns för iOS- (iPhone), Android- och Windows­telefoner.

Logga in i appen

För att kunna logga in i appen behöver du användar­namn och lösenord.

  1. Logga in i webb­versionen av Vklass via länken ovan och registrera din e-post­adress samt mobil­telefon­nummer (om du inte redan gjort det).
  2. Logga ut. Gå till www.vklass.selänk till annan webbplats och klicka på ”Glömt lösenord”.
  3. Skriv in ditt person­nummer.
  4. Ange om du vill få inloggnings­uppgifterna skickade via sms eller e-post.
  5. Nu får du ditt användar­namn och lösenord skickat till dig.

Det här förväntas du göra i Vklass

Det här förväntas av dig som har barn i skolaPDF

Det här förväntas av dig som har barn i förskolaPDF

Vklass ska ge ditt barn ökade möjligheter att följa sin egen utveckling. Samtidigt får du som vårdnadshavare möjlighet till ökad delaktighet och enkel kommunikation med skolan.

Du ska också anmäla frånvaro, läsa information och boka utvecklings­samtals­tider med mera. Man bara kan se resultat när man loggat in med Bank-ID.

Inloggning för god man, HVB-hem eller familjehem

Om barnet/eleven är skriven i Järfälla

Vänd dig till Social­förvalt­ningen som har tillgång till blanketten "Ansökan om inloggnings­uppgifter till Vklass för familje­hem/HVB-hem/god man".

Om barnet/eleven är skriven i annan kommun

Vänd dig till elevens skola som ansvarar för att blan­ketten "Ansökan om inlogg­nings­uppgifter till Vklass för familje­hem/HVB-hem/god man" samt information och rutinerna kommer till barnet/elevens kontakt­person på Social­förvaltningen i berörd kommun.

Senast uppdaterad: 2017-09-21

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd webbläsarens inställningar om du inte vill lagra kakor i din webbläsare. Vad är kakor?