Gå direkt till sidans innehåll

Fritidschecken

Järfälla kommun vill att fler barn och unga engagerar sig och hittar sin aktivitet inom föreningslivet. Fritidschecken innebär att barn och unga kan delta i en, till Fritidschecken, ansluten Järfällaförenings aktivitet med lägre aktivitetskostnad. Erbjudandet är till för alla i åldrarna 7-19 år som är skrivna i Järfälla kommun.

Bakgrund

Fritidschecken infördes under 2021 för att främja att fler barn och unga engagerar sig i föreningslivet. Föreningar som har barn- och ungdomsverksamhet i Järfälla Kommun kan välja att vara med och ta emot Fritidschecken.

Erbjudandet riktar sig direkt till individen, du som målsman eller du som är 18-19 år kan ansöka om att få en lägre kostnad på vald aktivitet. Checken söks av individen och kostnaden dras av på fakturan från föreningen.

Information om Fritidschecken

Hur stor är checken?
- Under 2021 är checken 400 kronor.

Hur många aktiviteter kan jag använda Fritidschecken till?
- En aktivitet under 2021.

Vilka föreningar är anslutna till Fritidschecken?
- Du hittar en lista över anslutna föreningar här Pdf, 423.8 kB..

Vilka aktiviteter är godkända?
- Aktiviteten ska pågå minst 10 tillfällen och ha en tränare/ledare vid varje tillfälle.

Kan jag söka Fritidschecken retroaktivt, det vill säga för en aktivitet jag redan betalt?
- Fritidschecken kan inte ansökas i efterhand för en faktura som redan är betald. Systemet är uppbyggt att föreningen sänker avgiften på den faktura som de skickar ut och du betalar en lägre summa än ordinarie.

Vill du veta mer om föreningarna i Järfälla hittar du det i vårat föreningsregister.

Ansökningsprocessen

  • Kontakta den förening där barnet vill vara aktiv för att säkerställa att plats på aktivitet finns. En del föreningar erbjuder även möjlighet att prova på aktiviteten innan barnet bestämmer sig.
  • Fråga föreningen om de har avtal med och är godkänd av kommunen för att få ta emot Fritidschecken.
  • Ansök i e-tjänsten när föreningen har bekräftat plats för barnet. Då får du fakturan från föreningen reducerad. Sista ansökningsdag under 2021 är 15 november.
  • Ansökningar för 2022 öppnar förhoppningsvis den 8 december 2021.
  • En ansökan per barn. (Har ni flera barn behöver ni göra flera ansökningar).
  • Er faktura från föreningen ska vara minskad med Fritidscheckens belopp.
  • Vid problem med fakturan kontakta föreningen.
  • Vid frågor om Fritidschecken eller problem med ansökan kontakta Servicecenter. Telefon: 08-580 285 00 eller E-post: kontakt@jarfalla.se


För föreningar

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp