Innehåll

Dragspel

Dragspel

Accordeon är en typ av dragspel som är bra att börja med och som möjliggör en annan repertoar än på ett traditionellt dragspel. På Kulturskolan kan du få undervisning både i accordeon och dragspel.

Från 9 år.

De vanliga dragspelen finns i två sorter: knappdragspel där diskanten spelas med små runda knappar, samt pianodragspel som har pianoklaviatur i diskanten. På kulturskolan kan du få undervisning i båda dessutom finns det även möjlighet att lära sig grunderna i accordeon - som har melodibas och möjliggör en annan repertoar än på ett traditionellt dragspel.

Elever lär sig spela både solo och i ensemble och vi deltar ofta på olika konserter och festivaler, t. ex. på Accordeonfestival på Kungliga Musikhögskolan samt på Accordionesco i Västerås. Det roliga är att det går att spela all sorts musik på dragspel och därför har dragspel blivit mer och mer populärt bland unga.

På kulturskolan kan du hyra instrument så du behöver inte tänka på att köpa instrumentet första året.

Anmälan till kurs

Här anmäler du dig till kulturskolans kurser.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp