Innehåll

Boka lokal för kulturprogram

I Järfälla finns flera scener, möteslokaler och samlingslokaler att hyra och att låna. Det finns även studios för film, musik och pod samt en utomhusscen.

Huset på höjden

Huset på höjden är ett kultur- och allaktivitetshus för alla åldrar. Här kan föreningar kan hyra lokaler för olika konstnärliga verksamheter. Du som privatperson kan hyra studios för att jobba med film, musik eller podd.

Adress

Engelbrektsvägen 47 i Jakobsberg.

Antal publikplatser

Upp till 150 sittplatser.

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassat inomhus (ramper) så man kan komma in alla rum med rullstol, stora toaletter. Hiss till ovanvåningen finns.

Boka lokal på Huset på höjden

Järfälla kulturscen

Den här lokalen lämpar sig för teater, konserter, musikaler samt före­läsningar, bolags­stämmor och stora offentliga möten. Totalt får 600 personer samtidigt vistas i lokalen. Lokalen kan inte bokas av privatpersoner.

Scenen är 12 meter djup och 7 meter bred i bakkant samt cirka 15 meter i framkant. Bakom scen finns cirka 20 logeplatser fördelade på fyra rum, och ett pentry/verkstad. Även närliggande matsal i Järfälla gymnasium kan bokas genom att mejla cafet.jakgym@jarfalla.se

Här hittar du prislista och mer information om Järfälla kulturscen.

Adress

Mälarvägen 2 i Jakobsberg.

Antal publikplatser

Här finns 404 sittplatser.

Tillgänglighet: Toaletter finns. 20 rullstolsplatser finns.

Boka Järfälla kulturscen

Blackbox i Bas Barkarby

En blackbox är ett teaterrum, ett flexibelt svartmålat scenrum där scenen och platserna för publiken kan varieras för olika framträdanden. Blackboxen passar bland annat för teater, dans, nycirkus och musik. Här finns även bioduk och teknik för att visa film och hålla föredrag eller föreläsning. Lokalen är 18 x 20 x 8 meter. Blackboxen har teleskopläktare som kan dras in vid behov.

Adress

Bällstaågatan 18 i Barkarby, även ingång från Veddestabron 10.

Antal publikplatser

Antal sittplatser är 300.

Tillgänglighet: Toaletter finns.

Boka Blackbox i Bas Barkarby

Hyllan

Hyllan är namnet på den öppna salongen som finns på Jakobsbergs bibliotek. Lokalen kan lånas kostnadsfritt av Järfällas föreningar, organisationer och politiska partier med mandat i fullmäktige. Även privatpersoner kan boka och låna Hyllan. Alla program ska vara öppna för allmänheten. Entréavgift får inte tas ut.

Adress

Jakobsbergs bibliotek, Väpnarstråket i Jakobsbergs centrumgalleria.

Antal publikplatser

Max antal sittplatser är 80.

Tillgänglighet: Toalett finns. Hörslinga finns.

Boka Hyllan

Görvälnparkens utomhusscen

En utomhusscen som kan bokas för kostnadfria evenemang. Scenen lämpar sig för till exempel konserter och teater. Scenen har ett tak. Stolar och bänkar finns att låna i intilliggande byggnad. Den som bokar ansvarar för att söka de tillstånd som krävs för aktiviteten. El finns i nära anslutning till scenen. Den som bokar behöver även tänka på att boka ljud.

Måtten på Görvälnscenen är: 5,7 meter bred i bakkant, 10,5 meter bred i framkant, 6,3 meter djup, 4,3 meter hög.

Adress

Görvälnsvägen, i parken nedanför Görvälns slott.

Antal publikplatser

Upp till 100 sittplatser.

Tillgänglighet: Utedass finns, även för rullstol.

Boka Görvälnparkens utomhusscen

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp