Innehåll

Entre­prenör­skap som sommarjobb

Vill du vara entre­prenör i Rookie Startups i sommar?

Rookie Startups är sommarjobbet för dig som vill prova på att driva ett eget företag. Under fyra sommarveckor (v. 25–28) kan du få möjligheten att starta ett företag och förverkliga en idé. Kanske kan du starta en webbshop, arrangera ett välgörenhets­event eller driva en YouTube-kanal?

Ansökan öppnar 1 mars kl. 18.00 och stänger den 31 mars kl. 23.59. Håll utkik efter en rosa ansökningsknapp nedan, publiceras när ansökan öppnar.

Vem får söka?

Du som är skriven i Järfälla och som under året fyller 16-18 år är välkommen att söka. Du behöver inga förkunskaper eller affärsidé för ansökan. Du ansöker via Järfälla kommuns sida för sommarjobb.

Under veckorna får du:

 • Få hjälp att utveckla en bra affärsidé
 • Utveckla ditt ledarskap
 • Träffa och inspireras av likasinnade
 • Möta några av Sveriges främsta unga entreprenörer
 • Startkapital på ca 2 000 kr (pengar du får behålla)
 • Förverkliga din egen idé under fyra veckor
 • En personlig coach som hjälper dig dagligen
 • Presentera ditt företag för experter
 • Tävla om titeln ’Årets RS-företag’ och upp till 10 000 kr
 • En fantastisk merit till ditt CV
 • Möjlighet att driva vidare ditt företag

Utbildningen startar den 17 juni 2024 och pågår i fyra veckor.

Programupplägg

Programmet pågår i fyra veckor (v.25-28) med start den 17 juni och avslut den 12 juli.

 • Kickoffvecka: Programmet inleds med en kickoffvecka i centrala Stockholm! Här kommer du genom inspirerande föreläsningar och workshops samla de verktyg som behövs för att komma igång med ditt företag. Du kommer även få lära känna din handledare och de andra deltagarna som medverkar i sommarjobbet. Ifall du inte redan har någon du vill driva ditt RS-företag med kommer du garanterat hitta det här!
 • Företagarveckor: Efterföljande veckor (v.26-28) är företagarveckor. Under dessa veckor kommer du att förverkliga ditt företag. Du får även coachning av någon av Rookie Startups coacher, varje dag under programmet.
 • Final och draknäste: Programmet avslutas med en storartad final där du som deltagare har möjlighet att pitcha ditt företag inför ett draknäste. Här har du möjlighet att tävla om ‘Årets RS-företag’ och en vinstcheck upp till 10 000 kr. Under finalen får alla deltagare som fullföljt programmet ett diplom, som intyg på att man varit med.

Vem kan söka?

Programmet är v.25 till v.28. Du behöver inga för­kunskaper eller affärsidé för ansökan. Antagning sker löpande, men det är viktigt att du söker via kommunens sommarjobbsportal.

Lön och startkapital

Lön betalas ut av kommunen. Du som medverkar i detta sommarjobb kommer få lön för de två första veckorna (v.25-26), men inte de två sista (v.27-28). Däremot kommer du, utöver lönen, få ett startkapital på 2000 kr av Rookie Startups. Utöver lön och startkapital får du behålla alla pengar du tjänar i ditt företagande.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp