Järfälla kommuns anslagstavla

Här på Järfälla kommuns anslags­tavla hittar du tillkänna­givanden om kommun­fullmäktiges sammanträden och tillkänna­givanden av justerade protokoll.

Om den digitala anslagstavlan

Från och med den 1 januari 2018 använder kommunen denna digitala anslags­tavla istället för den fysiska anslags­tavlan i kommun­husets entré. Detta enligt den nya kommunal­lagen som trädde i kraft vid års­skiftet 2017/2018.

Tillkännagivanden om justerade protokoll anslås senast två dagar efter att protokollet justerats och sitter upp i tre veckor. Under den tiden är de beslut som redovisas i protokollet möjliga att överklaga med laglighetsprövning.

Hur överklagar man?

Ett beslut överklagas skriftligt. I överklagandet ska klaganden ange vilket beslut som överklagas och de omständigheter som över­klagandet grundas på. Över­klagandet ska ges in till förvaltningsrätten och ska ha kommit in till förvaltnings­rätten inom tre veckor från den dag då det tillkännagavs på kommunens anslagstavla att protokollet över beslutet justerats.

Grunder för upphävande av besluten

Vid prövningen av över­klagandet får domstolen inte beakta andra omständigheter än sådana som klaganden har hänvisat till före över­klagande­tidens utgång. Ett överklagat beslut ska upphävas om:

  • det inte har kommit till på lagligt sätt
  • beslutet rör något som inte är en angelägenhet för kommunen eller landstinget
  • det organ som har fattat beslutet inte har haft rätt att göra det, eller
  • beslutet annars strider mot lag eller annan författning.

Senast uppdaterad: 2018-11-26

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?